5 januari 2022

  RIKUS SPITHORST - WAPPIEMAMA

Met veel plezier nam ik kennis van de beslissing van een rechter over een meisje van 15 jaar, dat zich tegen Corona wilde laten vaccineren. De achterlijke mama van dat meisje weigerde toestemming voor die vaccinatie. Mama had het, vrees ik, te druk met oproer kraaien, samen met haar zielsverwanten op Twitter, Telegram en het Museumplein. Want mama vond het Coronavaccin naar het schijnt ongezond, gevaarlijk en onwenselijk omdat je daarvan licht gaat geven in het donker, en bestuurd wordt door een pedofielencomplot. Ofzoiets.

De rechter oordeelde dat dat meisje de toestemming van mama niet eens nodig heeft. Want de wet zegt: Indien de patiënt minderjarig is en de leeftijd van twaalf maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, is tevens de toestemming van de ouders die het gezag over hem uitoefenen of van zijn voogd vereist. De verrichting kan evenwel zonder de toestemming van de ouders of de voogd worden uitgevoerd, indien zij kennelijk nodig is teneinde ernstig nadeel voor de patiënt te voorkomen, alsmede indien de patiënt ook na de weigering van de toestemming de verrichting weloverwogen blijft wensen.

En ja, de gerede kans dat je met een zuurstofslang in je luchtpijp bewusteloos op een Intensive Care ligt en nooit meer volledig zal herstellen, dat is natuurlijk wel “ernstig nadeel voor de patiënt”.

Ik ben blij voor dat kind. Ze wil een gezonde toekomst, en met haar vriendinnen de dingen kunnen doen waarvoor een QR-code vereist is. En dat komt nu dus in orde, ondanks de tegenwerking van haar debiele moeder.

Waarom ik zo tekeer ga tegen die moeder? Niet alleen maar omdat WappieMama haar kind tegen de wetgeving in heeft weerhouden van het halen van haar vaccinatie, maar ook omdat Veilig Thuis bij het gezin betrokken is. Dat duidt erop dat er meer onvermogen speelt. Straalbezopen. Drugsverslaving. Verstandelijke beperking. Verwaarlozing. Mishandeling. Dat soort zaken.

Echt. Wat mij betreft is de volgende stap een stevig ingrijpen van de kinderbescherming. Dan is dat meisje in een veilige omgeving, en heeft mama alle tijd om op zondag koffie te gaan drinken. Op het Museumplein.

Maar hoe dan ook: jongens en meisjes van Nederland: als je gevaccineerd wil worden, en pa of ma zijn het er niet mee eens: gewoon gaan halen, die prik!