5 okt 2014

   Danny Teders - Langetermijnvisie voor trainers!

Heb je zelf ooit een job in de sales gehad? Of als eigen ondernemer een groentewinkel moeten runnen? Een harde wereld, waarin uiteindelijk alles draait om de cijfers. Al is er niks zo hard als de wereld van een trainer.

“In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst”. Dat is de kreet die bij elke trainer onderaan in zijn contract staat. Afgelopen jaren verloren de trainers in de Eredivisie bij bosjes hun baan, maar er lijkt wel een stukje verstand bij de clubs in het hoofd te zijn gedrongen. Fredje Rutten zit immers nog gewoon in de dug-out, na 5 keer niet te hebben gewonnen. Critici hadden hun stukjes al klaarstaan voor in de kranten. ‘Rutten is niet geschikt!’, ‘Krijgt Rutten dit Feyenoord nog wel op het juiste spoor?’. Laat deze mensen alsjeblieft hun mond houden en op zoek gaan naar een andere job. Altijd het zoeken naar problemen, terwijl echte inhoudelijke analyses achterwege blijven. Het Feyenoord van mijn mede-Tukker begint steeds beter te lopen en behaalde vandaag ook weer een overtuigende overwinning op FC Grun.

Advies aan de bestuursleden bij de clubs om de trend van nu door te zetten. Geef trainers een kans om te bouwen aan een team! Ken jij namelijk iemand die nooit fouten maakt op zijn positie? Daarnaast ben je als trainer ook nog eens altijd afhankelijk van je beschikbare materiaal. Het is toch fantastisch om te zien dat trainers als Cocu, Rutten, De Boer, Jans etc. de kans krijgen om hun filosofie toe te passen in een team? Een aantal jaren mogen blijven zitten en pas dan afgerekend te worden als je niks presteert. Wat te denken van Van Gaal? Prestaties zijn op dit moment nog te dramatisch voor woorden, maar dat is (hoe gek het ook klinkt) hetgene dat hij had aangekondigd. Het bouwen van een team kost tijd, tijd die in de huidige voetbalzakenwereld niet meer aanwezig is. Misschien maar beter om alle stopwatches/klokjes op te bergen en niet meer afhankelijk te zijn van deze tijd…

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.