Daafje - Onze dames kunnen wél scoren!

Kijk, nu ben ik een heer en ik hou van voetbal, maar er moet mij toch even iets van het hart.

Vandaag hebben onze dames het Europese Kampioenschap in de wacht weten te slepen door in een spannende wedstrijd met 4-2 van Denemarken te winnen. En dat terwijl Oranje daarin zelfs met een achterstand begon: dus knap teruggevochten! Waarom gingen we winnen?

Heel simpel, omdat de dames ervoor gingen knokken. Niet 1 keer, maar liefst vier keer vloog de bal in het Deense net! Kortom, gefeliciteerd met de overwinning, meiden! Nederland is dus na 29 jaar eindelijk weer eens Europees kampioen geworden. De mannen hebben er de laatste keren weinig tot niks van gebakken. Sterker nog, ze wisten zich niet eens voor het vorige WK te kwalificeren. Kortom, je hoeft absoluut geen vent met ballen te zijn om een EK te kunnen winnen.

"Oh, wat zijn die Moffen stil", kunnen we omvormen tot "Oh wat zijn die mannen stil!". Ik hoor namelijk helemaal geen toeterende auto's en ik heb de laatste week nergens slingers, stickers, oranje gekleurde straten en cafés met onze Nationale driekleur gezien. Het is niet alleen het mannen-elftal dat geen doelpunt wist te scoren, ook de commercie miste elk doel door zo een flinke pot met geld te laten liggen. Ach, misschien moeten de mannen er nog aan wennen en kunnen ze de volgende keer onze vrouwen flink aanmoedigen.

Ik heb daarom een goed voorstel richting de KNVB. We stoppen ogenblikkelijk met het EK/WK mannenvoetbal en laten alleen nog de vrouwen voetballen! Zo, die zit ook!