FraLa - Thierry Rieu?

Het affakkelen van de bekende politieke figuren door de verzamelde Nederlandse grappenmakers had weinig om het lijf afgelopen jaarwisseling. Als Wilders dan al te kakken is gezet, dan is mij dat niet echt opgevallen. Als  er geen aandacht meer aan je wordt besteed, lijkt mij de fase aangebroken dat ook zijn aanhang eindelijk door zou moeten krijgen dat er via deze partij niets meer te halen valt.

De coalitie-onderhandelingen hebben de positie van de PVV mooi helder in kaart gebracht. Men wil – kamerbreed – niet eens meer met die partij praten. Dan ben je als PVV dus uitgeluld.

Gelukkig voor de zolderkamer-terroristen is er nu de lavendelzakjessnuffelaar. Die wil Nederland ook teruggeven aan de Nederlanders. Ons land van alle vreemde smetten vrij maken. Moet hij met zo’n achternaam niet zelf als eerste opkrassen? Het feit dat genealogisch onderzoek aantoont dat hier sprake is van een geslaagde vluchtelingenfamilie en dat hij nette voorouders heeft, is leuk voor Thierry, maar als je echt principieel bent….

Nu verwijt ik Thierry c.s. niet dat zij dit soort onhaalbare politieke fopspenen aan de zolderkamerterroristen en de zeurmiepen voorhouden. Scoort lekker. Triest is natuurlijk dat het gebrek aan realiteitszin bij delen van ons volk, een partij op 15 of 20 Kamerzetels kan brengen. Maar, zelfs al zouden het er – bij een alliantie van FvD en PVV 50 worden, dan vertegenwoordigt men daarmee nog steeds slechts 1/3 van het volk. Vervolgens zal er dan via GeenStijl en DDS wel weer geroepen worden: WIJ zijn het volk! Die 2/3 is zittende elite en kartelgepeupel.  Tuurlijk!

Dubbel triest is echter dat deze twee topvolksverlakkers hun achterban willen laten geloven dat hun (waan)ideeën echt wel realiseerbaar zijn, terwijl zij donders goed weten dat hun kans van slagen nihil is. Maar zo’n Kamerzetel schuift lekker en of je nu wel of niet vergaderingen bijwoont, maakt geen bal uit.

Het probleem van de economische vluchteling aanpakken, zou volgens tal van deskundigen het best opgelost kunnen worden op de plaats van herkomst. Als in eigen, vertrouwde omgeving een bestaan kan worden opgebouwd, verdwijnt de noodzaak het heil (noodgedwongen) elders te zoeken. Ja maar dat betreft ontwikkelingshulp en dat geld kunnen we hier ook goed gebruiken.

Natuurlijk. Gewoon lekker niets doen en al die arme drommels in Afrika de rotmoord laten stikken. Wachten tot ze met z’n 1,8 miljard (2050) ALLEMAAL in beweging komen en deze kant op komen om ons duidelijk te maken dat genoeg ook echt genoeg is. Krijgen we de rekening gepresenteerd over ons koloniaal verleden, maar vooral ons gebrek aan nazorg en medemenselijkheid.

Het aandeel van Afrika op de wereldbevolking zat stijgen van 14,2% (2005), naar 19,8% (2050) en 22,7% (2150). Voor Europa bedragen de percentages: 11,2;  7,0  en 5,3. Van dit soort cijfers raakt het reaguursel niet onder de indruk. Zij tikken hun vingers blauw om te reageren op een bericht dat Johan Derksen (als D66-stemmer) via de Stemwijzer op  FvD terecht kwam. Sensatie regeert. En niet te vergeten het eigenbelang. Gaan Noord Korea en de VS echt bakkeleien? OK, het zal allemaal wel, maar hoe zit het nu met mijn eindejaarsbonus???

Inmiddels begrepen dat onze Thierry een winkeltje met Henk Krol kan beginnen. Krol feliciteerde mensen die al waren overleden en Baudet bedankt militairen voor hun inzet in Uruzgan, terwijl die missie in 2010 al ten einde kwam. Dat iemand, die pas sinds korte tijd in de politieke arena aanwezig is, bij mij nu al solliciteert naar de bijnaam Guus Flater, is uniek in mijn herinnering. Normaal is iemand in de politieke arena trouwens actief, maar die formulering heb ik toch maar aangepast. Ik moet bij Thierry ook meer denken aan zo’n ‘good looking gladiator’ uit het oude Rome, die zodra zich de eerste leeuw vertoont, het wereldrecord mastklimmen verbetert.

Mooi tegenwicht tegen al mijn negatieve observaties: André Rieu. Niet dat zijn muziek mij in vervoering brengt. Er zijn klassieke stukken, die mij aanzienlijk meer bekoren dan hetgeen zijn Straussorkest ten gehore brengt, maar ik ben wel keer op keer onder de indruk van de magie, die hij teweeg brengt. Hoe intens het publiek geniet. Geen ratio meer, maar pure emotie. Het geluk wat uit de ogen spat. Tranen van geluk die over wangen biggelen. Spontaan dansen in de gangpaden. Ik prijs mij gelukkig intens te kunnen genieten door simpelweg naar blije, gelukkige mensen te kijken. Werkt erg louterend bij mij. Ik denk zelfs dat het voor mij nog steeds een feest is om naar te kijken, terwijl het geluid “uit” staat.