BlogChick Bommels - Bedankt ouwe!

Of je nou een bruine buitenlander óf een witte bleekscheet bent… Je hart ergens ver weg in de woestijn ligt, óf hier aan de grachten… Een béétje mens, een béétje Hollander, een béétje goed persoon, daarvan klopt het hart net effe wat minder snel.

Of hij het nu altijd goed heft gedaan, je hem als persoon of als burgervader zag? Of je het eens was, óf misschien wel een beetje moest kotsen van z’n plannen en het uitvoeren daarvan…

Je mag er niet omheen, je moet er héél even een klein beetje pijn in de bakkes van krijgen. Al is het alleen maar omdat die kloteziekte wéér een slachtoffer heeft geëist. Ik dank de man, ik tril en ril bij de gedachten van z'n huilende koters én een totaal verloren weduwvrouw.

Hij was ondanks alles van ons allemaal, en nu ... Nu zal hij aanschuiven in dat ene stukkie van De Hemelse Kroeg. Aan de bar waar André Hazes, Johan Cruijff, Johnny Jordaan, Willy Alberti en al die andere échte Amsterdammers hun vaste plekkie hebben. Wat zal het daar een heerlijke dolle hilarische Amsterdamse bende zijn. Ik heb nu al medelijden met Tante Leen, want zij moet dat gehele zooitje schorum voor eeuwig van bier en Pikketanussie voorzien!

Burgervader meneer Van der Laan: Bedankt Ouwe !!!