Henri Happy - Podcast voor en door zwarte vrouwen

Vandaag voor u terug geluisterd, om mijn lezers de tenenkrommende moeite te besparen. Wat u hoort is een aantal beroepsklagende ontevreden vrouwen met een donkere huidskleur, die Nederlands spreken dat is gelardeerd met Engelse zinnen en woorden! Aangevoerd door Anna Steijn die haar te witte naam speciaal afwierp om in de slachtoffer rol te kunnen kruipen en nu door het leven gaat als Anousha Nzume en haar vriendinnen  Arzu Aslan en Seada Nourhussen. Je leeft in witte wereld als donkere vrouw, oftewel "witte mensen moeten eens luisteren". Dat artikel verscheen 7 November vorig jaar in de NRC.  De zaak die daar bij de raad voor de journalistiek over is gevoerd, is hun claim to fame en daar draait eigenlijk deze introductie-podcast om. Uiteraard wordt de linkse afzeiksite joop.nl, die wordt betaald met uw belastinggeld, uitgebreid geprezen als sponsor.

De inhoud gaat nergens over, wat je hoort is 'n giechelend jolijtig vriendinnenclubje. Gehesen in 'n huispak van Roy Donders, met een wit wijntje in de hand, wacht dit groepje van ontevreden merendeels allochtone vrouwen tot hun menstruatiecyclus gelijk loopt!  Ze hebben besloten het bashen van witte mannen tot hun gezamenlijke doel te verheffen en er hun dagelijks werk van te maken, en als het zo uitkomt wordt ook de witte vouw aangepakt.  Linda Duits komt er slecht vanaf, door het artikel van haar hand over de toeristenplaag in Amsterdam. Uiteraard Giel Beelen over de apengeluiden en zijn opmerking over de koningen aller klagende zwarte vrouwen Sylvana Simons. Rapper Akwasi kwam ook even langs. Hij kwam er goed vanaf, door zijn commentaar op Giel Beelen. Ik had nog nooit van gehoord van Akwasi, maar dat is kennelijk ook een zwarte man die graag in de slachtofferrol kruipt!

Er zal wel een doelgroep zijn, de klagende medelanders en hoe slecht het allemaal is in dit witte land, maar ik adviseer: zoek dan je land van ooit herkomst eens op, en ga eens na hoe goed het daar allemaal geregeld is, woon er eens een tijdje en doe daar dan een podcast over de boze mannen aldaar. Kijken hoe dat bevalt!

Mocht u geïnteresseerd zijn in dit "andere geluid": hier is de link naar de podcast! Ik wens u veel luisterplezier! Volgende keer is deze blanke man die  trots is op zijn roomblanke huid, blonde haar en blauwe ogen, met liefde het onderwerp van de terugkerende rubriek “de burn".  Dames ga maar los!