BlogChick Bommels - Zwarte Piet is dood, leve Zwarte Piet

Ik had mijzelf nog wel zéér streng toegesproken: géén Zwarte-Pietengezeik dit jaar! Wilde het hele idiote geldverslindende feestje 'stilletjes voorbij laten gaan' althans, in mijn columns! Niet gelukt, de ontwikkelingen die de hoofdstad heeft doorgevoerd zijn té leuk om over te zwijgen.

Hét gehekelde zwarte mannetje zal dit jaar als een achttiende-eeuwse hipster op de stoomboot staan! Aandoenlijk schattig deze nieuwetijdse parade van diepgewortelde ontevredenheid!

Helemaal leuk is dat de 'mannetjes en vrouwtjes' op hetzelfde volk gaan lijken die de grootste mond hebben over de verandering! Want, in tegenstelling tot de internet conclusie én daardoor óók de uwe {!} is de grootste 'zwarte Pieten haat club' zó blank als een sneeuwvlokje! Daartussen dwarrelen wat uitkeringsnegers én bruine niets-te-doen allochtonen! Maar het is tóch écht Uw eigen volk dat zich tegen dit fictieve mannetje heeft gekeerd!

Geeft u nou eens eerlijk toe… Zo erg is deze massa-aanslag op het cultureel erfgoed ook weer niet! Want u reageert alleen wanneer de boel getriggerd wordt, géén massaal demonstratiegedrag óf hopeloos discussiëren? De groep tegenstanders is nog steeds groter dan die van de voorstanders, zodra zij op een afgebakend stukje hun slavernijverleden associëren met die van een kinderfeest! U bent nergens te bekennen zodra er gevraagd wordt om ordeverstoring. Te druk met werken en vieren, geen tijd om deze verandering daadwerkelijk een halt toe te roepen! Een klein clubje extreem rechtse diehards hebben hun levensmissie tot op grote hoogte gebracht, zij wandelen vlag in hand gezamenlijk door de straten van ons land. Twintig zéér ontevreden mensen die Zwarte Piet als hét symbool van de Hollandse vrijheid beschouwen!Zo lief… Ik mag graag kijken naar de dwaze mafklappers die niet alleen tégen het verval van 'hun' land schreeuwen, maar die óók meteen het gehele donkere volk van steel en roof beschuldigen!

Ik kan uw verzekeren dat het mij aan mijn bruine dikke billen zal roesten "Hoe zwart bruin blauw of rood Piet eruit ziet!"… Ik heb dit feestje nooit begrepen. En was blij dat ik op de respectabele leeftijd van 6 jaar mijn kinderen kon vertellen dat die ouwe grijze Katholiek ooit heeft bestaan, maar allang een zetel naast God heeft gekregen! Noem mij een slechte moeder, een cultuurbarbaar, maar ik ga voor het Kerstfeest, véél leuker en uitgebreider. Daarbij weet ik ook dat als Sylvana en haar 40 rovers deze discussie op een humane vriendelijke duidelijke manier waren begonnen, de verandering bij niemand héél véél pijn had gedaan. Het witte volk is namelijk best inschikkelijk, en staat bekend om zijn bereidwilligheid om de hand over het hart te strijken.

Zij hebben het verkeerd aangepakt, en wie heeft er nu profijt bij het Hipster-Pietgebeuren? Juist, de witte moraalridders uit de Grachtengordel, de blanke bonusgraai schuldvoelers! Zij zijn tegen Zwart omdat zij stiekem hét échte Zwart ver weg hiervandaan ontdoen van levensbehoefte! De linkse draaikonten die graag mogen investeren in duur en duurzame waanzin! De grootverdieners die er elke dag wéér voorzorgen dat de Beursaandelen klappen en juichen, en dit alles over de koppen van het klootjesvolk zowel hier als daar!

Zwarte Piet is dood, lang leve Zwarte Piet! En ik kijk kwijlend naar mijn kunstboom, te mooi door lelijkheid en goed voor het milieu. Want al die zeewier vretende Bio Vega demonstranten willen échte bomen, en daar worden nóg steeds duizenden hectare bos voor omgeploegd. Mijn kunstboom: ik zal er als een ware kerstbal in een kittig rood-witte kerstoutfit onder gaan liggen! Grote jongen die mij dan wegdemonstreert!