7 sep 2014

   Danny Teders - Baas over jezelf?

In de samenleving waar we vandaag de dag leven. Wie bepaalt er dan wat jij moet doen? Is het de voorzitter van de club? De trainer? Je zaakwaarnemer? Of ben je dat zelf? Het lijkt erop dat het de eerste drie in dit rijtje zijn. Frank Ribery heeft aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Frankrijk, dit om zich volledig te focussen op de zijn club Bayern München (waar hij onder contract staat) en omdat het lichaam de hoeveelheid arbeid van zowel de interlands als wekelijks de competitiewedstrijden niet aankan.

Hoe kan M. Platini het dan in zijn bolle kop halen om te dreigen met een schorsing, indien Frank zich niet meldt bij de nationale ploeg, nadat hij een uitnodiging heeft gekregen? Het is toch de omgekeerde wereld dat een landgenoot, voorzitter van de UEFA, publiekelijk dreigt met een schorsing? Indien hij niet naar de verjaardag van zijn schoonzus wil, is het dan drie dagen huisarrest voor Michel?

Volgens mij hoor je als speler/werknemer je te houden aan het contract dat je met de club hebt afgesloten. Nergens wordt er een contract getekend met het land waar je woont. Zou het niet iets vrijblijvends moeten zijn waar mensen zich vereerd door moeten voelen? Uiteraard zijn er in het verleden dingen gebeurd rondom de persoon Ribery en wat er komt kijken bij de nationale ploeg, maar in mijn ogen moet een land als Frankrijk ook niet meer een beroep op Frank willen doen!

Net zoals spelers als Lahm, Mertesacker en Klose bedankten voor de nationale ploeg van Duitsland. Dan is het toch goed? Je moet niet, maar je mág spelen voor je land. Wil je dit niet meer of is er een andere reden waardoor de samenwerking niet optimaal meer kan werken, dan is het toch klaar?

Bondsvoorzitter Noël Le Graet (die dezelfde mening heeft als Platini) en Platini zelf maken zich wederom openlijk te schande. Zie het als onmacht, macht willen hebben over anderen. Iets wat in de voetballerij dagelijkse kost is.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.