FraLa - Geografische hutspot

In navolging van Trump met Jeruzalem heeft het Verenigd Koninkrijk vergevorderde plannen om Hongkong als hoofdstad van China te erkennen. De Denen, als rechtgeaarde Vikingen overwegen havenstad Rotterdam als hoofdstad van Nederland te ‘benoemen’.

Rutte zal ongetwijfeld niet achter willen blijven en zal een zware lobby inzetten om de EU voortaan New York tot hoofdstad van de USA te promoveren (misschien zelfs onder de oude naam Nieuw Amsterdam).

Verhuizers wrijven zich vergenoegd in de handen. In beveiliging gespecialiseerde bedrijven zijn al bezig nieuwe eindejaarsbonussen te calculeren. Drukkers zien de orders voor nieuw briefpapier etc. met karrenvrachten tegelijk binnenstromen.

In America in Noord Limburg leveren nu de voor- en tegenstanders van de plaatsnaamwijziging tot Trumpania stevig slag met elkaar.

In het Zuiden van de VS zijn er actiegroepen die vinden dat de grootste rivier van de VS na zoveel jaren best Mrs. Issippi genoemd mag worden.

In het kader van lokaal zelfbewustzijn en zelfbewustwording en de daarmee gepaard gaande ontwikkeling van plaatselijke politieke partijen denk ik dat tal van Nederlandse steden nu toch ook aan een andere naam gaan denken.

Onze residentie neemt het voortouw en zal voortaan het grammaticaal meer voor de hand liggende De Haag hanteren. Den Helder verandert in Den Licht Bewolkt. In Alkmaar denkt men over het toch wat meer chique Alkechter. Met grote realiteitszin kiest Bergen op Zoom voortaan voor Heuveltjes op Zoom en in Twente gaan stemmen op voor Envagina i.p.v. Enschede. Waspik tenslotte wenst voortaan Isnogsteedspik te worden genoemd.

Om internationaal een gebaar te maken en tevens aandacht te vragen voor de opwarming van de aarde zal de Partij van de Dieren voorstellen om Moskou om te dopen tot Moskauw. Met die nieuwe naam wordt dan tevens aandacht gevraagd voor het eten van meer plantaardig voedsel.

En nu niet roepen: Je bent knettergek, FraLa. Trump is tenslotte begonnen. Het feit dat een andere natie dan die van het betreffende land zich gaat bemoeien met welke plaats de hoofdstad van dat land is, vind ik iets voor vette letters in de geschiedenisboekjes. En dat wordt dan gedaan om het vredesproces vlot te trekken. Tuurlijk… Hamas heeft de diplomatenkoffertjes al ingepakt.

Niet in een vlaag, maar in een rukwind van verstandsverbijstering heeft POTUS deze beslissing genomen. Niet om slim te zijn, maar om iets te doen wat andere presidenten voor hem niet hebben gedaan. We gaan nog spannende tijden tegemoet.