Driek Oplopers - Asielplaag

Wanneer een stadswijk ontoegankelijk wordt gemaakt door grote aantallen verkeerd geparkeerde auto’s, waardoor mensen met kinderwagens of in rolstoelen het winkelcentrum niet eens met goed fatsoen kunnen bereiken, en men spreekt van een foutparkeerdersplaag, dan is er geen haan die er naar kraait.

Wanneer een vervoermaatschappij op een bepaalde route heel veel inkomsten mist doordat grote aantallen mensen zonder te betalen in de trein stappen, en men spreekt van een zwartrijdersplaag, dan is er geen haan die er naar kraait.

Wanneer gebieden worden geterroriseerd door grote aantallen zakkenrollende, intimiderende en vechtende bewoners van asielzoekerscentra, die afkomstig zijn uit veilige Noord-Afrikaanse landen, en men spreekt van een asielplaag, dan is opeens de wereld te klein.

Sodemieter op.

Hordes wereldverbeteraars van het verstandelijk beperkte oogkleppengilde vallen over de Telegraaf. Want die krant had in de kop bij een kritisch artikel de term “asielplaag” gebruikt. Prompt werd de Telegraaf gewezen op de -inderdaad- zeer kwalijke rol van die krant tijdens de bezettingsjaren.  Maar anno 2017 is niet de Telegraaf fout, maar staan wat mij betreft de idioten die de huidige generatie Telegraaf-journalisten vergelijken met de Jodenhaters in de jaren voorafgaand aan 1945 aan de verkeerde kant van de streep. Immers, er is vandaag de dag geen enkele Telegraaf-journalist die de oorlogsjaren überhaupt heeft meegemaakt.

De discussie moet niet gaan over de toon van de Telegraaf. Overigens verdienen wat mij betreft ook mafkezen die liedjes zingen over dat daar “een piemel in moet” het niet om gehoord te worden. De discussie moet gaan over de hordes grotendeels Marokkaanse asieltoeristen, die profiterend van land naar land trekken. Al was het maar omdat zij de zaken verpesten voor de échte asielzoekers.