BlogChick Bommels - Hamburgse helden

Hamburg krijgt steeds meer iets weg van een tweede Syrië. De linkse relbrigade maakt via vernieling de vrijheid van meningsuiting belachelijk. Net als de serieus bedoelde Zwarte Pieten-relnegertjes en hun domme blanke meelopers, ventileren zij hun ongenoegen met het kapot maken van eigendommen van een ander. Blijft grappig dat juist deze clubjes die zich uitgeven voor vrijheidsstrijders van de eerlijke rechten, juist met geweld hun onmacht tonen. Zo óók de debieltjes van de KKK in Amerika, daar eindigde een betoog met rellen en traangas. Vredig de mening verkondigen is er in deze tijd niet meer bij. Ooit marcheerden duizenden helden naast uberheld Martin Luther King richting Washington. Deed Rosa Parks het onmogelijke en stond ze niet op voor een witte meneer in de bus. Sloeg Nelson Mandela de apartheid neer, en wandelde Gandhi naast Moeder Theresia richting vrijheid!

En zó zijn er nóg vele helden die zonder geweld, maar met het sterkste wapen dat de mensheid bezit de vrede lieten schijnen… Het gesproken woord en de daarbij behorende daden.

Wat maakt dat de onvrede zó hoogtij viert? Komt het doordat de Hamburgse Eurotop wederom het banksaldo van de happy few ziet groeien en het klootjesvolk aan de blauwhonger ligt? Doordat frauderen een werkwoord is geworden, het opvreten van de arbeiders een stukje leedvermaak?

Het lachen staat mij naderbij dan het huilen, ik gier het uit om de hufters die over onze ruggen de vakantiewoning helemaal opnieuw inrichten. Een nieuwe auto op de zaak leases en zich bruin laten verbranden onder de Ibiza-zon. Lachend rol ik van mijn Kwantum bank, voor ons geen Jan de BOEFrie designmeubilair!

Ik wandel met mijn viervoeter de vroege ochtendzon in, mijn nacht-outfit nóg aan! De slippers aan mijn voeten, deze genieten nét als de rest van mijn lijf. Niet verstopt in dikke sokken of lange pijpen rond de benen, lucht en warmte. Nadenkend staar ik over haven uitzicht, nog een paar maanden en dit is alleen nog voor rijk en goed gevuld zichtbaar. De prijzen van de nieuw gebouwde woningen liggen ver weg van mijn saldo vandaan… Alles moet vol en druk. Geen ruimte voor groen en water. De stad is afgeladen, de toeristen en buitenlui rennen richting musea en hoerenbuurt. We moeten alles zien en weten!

Ik wandel, rustig zonder eindbestemming. Laat het rellen en vechten om een plekje op deze aardbol aan anderen over. De handdoek in de ring gooien doe ik niet! Maar mee strijden tegen de corruptie en de machthebbers is een verloren zaak voor mij.

Ik schrijf, ik schrijf over de klootzakken en de geldbeluste machthebbers. Ik schrijf de frustratie van mijn brein af. En daarna wandel ik net als de helden richting vrijheid. Die vrijheid waar zij voor hebben gestreden, hun voeten vol blaren hebben gelopen. Gingen zitten op verboden plekken, en via liefde en wijsheden de wereld iets mooier maakten voor u en mij.

Helden rellen niet, noch gooien zij ramen in én martelen de onschuld. Echte helden schrijven en praten, laten je nadenken en wachten geduldig af tot de verandering bij de mensheid door dringt.

Wees een held, géén hufter!