9 nov 2014

   Danny Teders - Sport is onbetaalbaar

Geld is, zoals ik in mijn vorige columns ook al heb beschreven, de kwade geest in de sport. Andere normen en waarden, regels en wetten zijn in de sportwereld gekomen en bepalen te veel. Keuzes worden gemaakt op basis van de nulletjes voor de komma en het merk van de auto die spelers krijgen bij hun contract. Alles van onze gladde mannetjes in driedelig grijs pak, die er alleen zelf beter van willen worden.

Heerlijk vind ik het dan ook om te zien hoe bijvoorbeeld een club als Manchester City afgelopen week als een amateurelftal liep te voetballen in de Champions League! Diep, diep, maar dan ook diep moeten de beleidsbepalers zich daarvoor schamen. Zeer waarschijnlijk was de eerste opmerking bij de evaluatie van deze wedstrijd: ‘We moeten investeren!’ Het enige waar ze mee bezig zijn is om van de ene miljoen er meerdere te maken. Als sport- en voetballiefhebber geniet ik er zo gezegd dan ook van, om een dergelijk duister plannetje volledig in het water te zien vallen. De tijd zal komen dat geld een kleinere rol gaat spelen in de sportwereld. Daar waar er een plafond op onder andere de lonen en transfergelden zal verschijnen en de liefde van de sporter voor zijn/haar sport het zal winnen.

Iets dat Ziggo nog niet helemaal begrepen heeft. Die hadden waarschijnlijk verwacht een goede deal te hebben gemaakt, om hun naam op het shirtje van Ajax te komen. Kosten? Jaarlijks een slordige 10 miljoen, de komende 4,5 jaar. De champagne zal flink door de kamers hebben gespoten! Naamsbekendheid ten top en marketingtechnisch fenomenaal. Alleen stijgt clubliefde boven dat uit en staan de supporters van andere clubs hard te springen om per direct hun contract met Ziggo op te zeggen. Je dacht toch niet dat een Feyenoorder het salaris van Ajacied Cillessen gaat betalen?

Heerlijk... De sport zal het altijd winnen van het geld. Al hoop ik wel dat die mannetjes in de pakjes nog even wat geld naar onze clubs overmaken. Alvast bedankt! 

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.