Henri Happy - De bijltjesdag van de boze witte man

Dat was het dan mensen! Het einde van het politieke establishment zoals we dat kennen. Liegende en draaiende politici die afgerekend worden door de kiezer. De kiezer heeft er genoeg van dat men steeds maar voorgelogen wordt, genoeg van politici die het ene zeggen en het andere doen als ze gekozen zijn. Dat geldt voor de winst van Trump in de USA, maar geldt ook voor de rest van de wereld. De boze witte man heeft er genoeg van.

Ook hier in Nederland. Mensen, laten we er niet meer in trappen. Heeft u de walgelijke vertoning meegekregen van het Oekraïne-debat met Rutte op 8 november? Wat een schande hoe het volk, en dan met met name de nee-stemmer, geschoffeerd wordt door partijen zoals de VVD, de PvdA en D66. Er is geen les geleerd uit het verleden. Buma van het CDA verwoorde het het beste en Rutte gaf het ook toe: een inlegvelletje bij het verdrag verandert niets aan het verdrag, dus het volk wordt voor de gek gehouden. 150 door ons gekozen Kamerleden zitten erbij en kijken ernaar en laten het gebeuren.

De "day after"  blijkt dat er niets geleerd wordt. Jesse "Obama" Klaver twittert: "laten we zorgen dat zijn gedachtengoed van haat en verdeeldheid in NL niet wint"  Vriendje Pechtold twittert: "voel me echt beroerd door zege Trump. Tegelijk voel ik zoveel extra motivatie om haat en verdeeldheid niet ook ons land te laten vergiftigen".

Deze haat en verdeeldheid komen ergens vandaan en als je die niet adresseert, dan zal er ook in de Nederlandse politiek een aardverschuiving optreden, een versplintering van politieke krachten. Er zal dan worden afgerekend met gevestigde machten. Het is ongetwijfeld tijd voor verandering, de verandering zou er in kunnen bestaan dat er begonnen kan worden met luisteren naar het volk, en de thermometer uit de aars van de partij te halen en die weer eens in de samenleving te steken. Maar dat gaat niet gebeuren, er worden geen lessen geleerd, het verleden heeft het bewezen en de manier waarop Rutte omgaat met de uitslag van het referendum is daar een bewijs van! Een democratisch tot stand gekomen beslissing in een referendum wordt geofferd op het altaar van Brussel. De reden: het belang van Nederland is groter dan wat de kiezer heeft gezegd. Rutte stapt hier mee af van het aloude begrip "de kiezer heeft altijd gelijk!" Hij vergeet echter dat de kiezer het belang van Nederland bepaalt, en niet Rutte zélf. In maart 2017 krijgt hij hiervoor de rekening gepresenteerd.