19 juli 2018

  Driek Oplopers - Stef Blok had gelijk

Ach, ach, ach. Men buitelt over elkander heen om uiting te geven aan de heftige verontwaardiging. Niet pappen en nathouden, maar de waarheid zeggen? Dat is men in politiek Den Haag niet gewend. Of dat nou gaat over een lijkenverbrander die zich aan oplichterij schuldig maakt, of als we het hebben over het wegmoffelen van allerlei negatieve adviezen over het bevoordelen van internationals voor welke we de dividendbelasting afschaffen. Nee, de waarheid zeggen, dat is niet chique, rond het Binnenhof. Daarom donder ik lachend van mijn stoel. Want het is weer eens bal. De waarheid is weer eens gezegd. Paniek in de tent!

“Best leuk, als je in de Jordaan woont en gezellig een broodje haalt bij die leuke Turkse bakker. Maar ga eens in Amsterdam-West kijken. Daar is het samenleven door verschillende bevolkingsgroepen wat minder plezierig.”

Stef Blok heeft gewoon gelijk. Voor een blanke Nederlander zijn wijken als Slotermeer echt heel erg vervelend. Ik zie het meer dan eens gebeuren dat in allerlei woestijnkleding gehulde haatmoslims op de stoep willens en wetens tegen blanken aanbotsen, omdat ze in een moskee van een geestelijk gestoorde onverdraagzaamheidsprediker hebben gehoord dat blanke christenhonden genegeerd of beledigd moeten worden. Of de kogels vliegen in het rond wegens schietpartijen bij de halalgelovige kipburgertent. En de buurt wordt geterroriseerd door een gezin, waarvan twee van de zoons tot over hun oren in de misdaad zitten, waarbij de woning wordt beschoten door de conculega’s van een andere drugsonderneming op Islamitische grondslag.

Maar Stef Blok mag dat allemaal niet zeggen. Althans, van het politiek-correcte establishment. Dus slikte Blok zijn woorden weer in.

“Suriname is een failed state.”

Stef Blok heeft gewoon gelijk. Dat land wordt geregeerd door de decembermoordenaarsbende van Desi Bouterse. Een land waar de politieke grenzen dezelfde zijn als de etnische scheidslijnen. De bosnegers stemmen op de bosnegers, de Javanen stemmen op de Javanen, de Chinezen stemmen op de Chinezen.

Maar Stef Blok mag dat allemaal niet zeggen. Althans, van het politiek-correcte establishment. Dus slikte Blok zijn woorden weer in.

En dat vind ik jammer. Erg jammer. Blok deed zijn uitspraken op een besloten bijeenkomst. Ik zet vraagtekens bij het stiekem filmen van zijn uitspraken, en de publicatie van de opnamen. Blok is een vuile streek geleverd. Terwijl hij volkomen gelijk heeft. Minderwaardige bevolkingsgroepen terroriseren hun omgeving. Geen vrolijk nieuws. Geen politiek-correcte boodschap. Maar een waarheid als een koe.

Ik vind de VVD een schurkenpartij. Sjoemelaars, sjacheraars en leugenaars die elkaar de baantjes toeschuiven, met opperhufter Mark Rutte voorop. Ik moet vandaag denken aan Frits Bolkestein. Hij stelde als eerste de overlast van bepaalde bevolkingsgroepen aan de orde. Hij werd verguisd, maar een decennium later herhaalde iedereen met instemming zijn woorden. Stef Blok is de nieuwe Frits Bolkestein. Een VVD’er die nu wordt verguisd omdat hij een pijnlijke waarheid durft te benoemen. Maar over niet al te lange tijd zullen zijn uitspraken met instemming worden herhaald. Wat ik je brom.