DJMO - Ik voelde me weer even kind

Afgelopen weekend ben ik met mijn kinderen en hun vader samen naar de Efteling geweest. Ik heb genoten van de verwondering op hun gezichten.

Lees hier
meer.
  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier deel 16. Rikus Spithorst - De wassen neus van Timo Huges

Al dik 15 jaar zet ik mij in voor de OV-gebruiker. Met ups en downs. Vandaag is zo’n dag die ik als een van de dieptepunten beschouw. Een gitzwarte dag. Een dag waarop een NS-directeur en een staatssecretaris de reiziger recht in het gezicht spugen

Lees hier
verder.
  Zonnetje40 - Samenreisgezeik

Het is potverdorie maar goed dat ik drie weken vakantie heb! De brief die ik vorige week van de NS heb ontvangen vereist namelijk nogal wat zelfstudie. Volgens mij ben ik niet heel dom, maar ik moet bijna per zin tot mij laten doordringen wat er in de brief staat.

Lees hier
verder.  Luc van Lier - Dwangbuis voor Donner

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de ernstig geesteszieke Piet Hein Donner.

Lees hier
verder.  Pouwels - And the livin' is easy

Blauwe lucht. Liggend in het gras, met de sprieten zacht prikkend in mijn nek, kan ik me niet voorstellen dat sommige mensen het in hun hoofd halen daarop te gaan voetballen. Niets moeten is ontzettend fijn. Zeker zomers.

Lees hier
verder.  Rikus Spithorst - Een treurige Kamermotie

Vandaag breekt Rikus Spithorst een lans voor Stefan de Konink en René Lukassen. Strijders voor openheid in het Openbaar Vervoer. Want hoe kon de NS besluiten om op kosten van de reiziger over te gaan tot een systeem van peperdure eenmalige chipkaartjes terwijl met een geprinte barcode exact hetzelfde kon worden bereikt aangezien op ieder station poortjes komen met barcodelezers voor internationale treinkaartjes?

Lees hier
meer.  Danny Teders - ProRail huurt van Gaal in voor wissels!

Lang hebben we gisteren ons hart moeten vasthouden. Het geloof was er, de overtuiging ook, maar het geluk liet het afweten gisteravond. Wat een spanning tot en met de laatste penalty! Die lange slungel van Newcastle United werd de held en Van Gaal wederom het genie.

Lees hier verder.  Driek Oplopers - Zeiken met de NS

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor de toiletten van Timo, ongelukkige formuleringen en stigmatiserende rechters.

Lees hier meer.  Luc van Lier - Rot op met je christenbus

Ik voel mij een soort van uitwassenhater. Dus ook wanneer het gaat om extremisten uit de gereformeerde hoek. Want wij, als samenleving, draaien op voor het vervoer naar hun reformatorische oogkleppenscholen. De zwartekousenbusjes rijden van uw en mijn belastingcenten. Het zou beter zijn, om die busjes te bekostigen via de collectezak in de kerk, in plaats van dat dat geld wordt weggegeven aan zendingswerk in Verweggistan.

Lees hier
verder.  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 15. Luc van Lier - Ze praat met luchtverfrisser maar de zaak stinkt

Kijk, daarom moet minister Schippers echt weg. Maar de Kamer pakt niet door.

Lees hier
meer.  Rikus Spithorst - Adios KLM

Sorry. Ik word altijd een beetje lacherig van die reclamebureaus. Van die belachelijke bedrijfsnamen. Wie noemt zijn toko nou Johnasonn Mornet Burke Anderson PLBCBGCG? Doorgesnoven idioten, omgeven door een leger communicatiemeisjes. Een wereldje waar de executives met de taxi mogen, en de hulpmeisjes met de tram moeten. En ze zitten overal. Dus ook bij de KLM.

Lees hier meer.  Danny Teders - Meer spanning dan een hoogspanningsmast!

Vandaag is het dan eindelijk zover. Mijn hartslag heeft al een gemiddelde van 180, zonder dat ik daarbij intensieve arbeid lever. Wat heb ik weer uitgekeken naar de wedstrijd van het Nederlands elftal. Nederland -  Mexico… Spanning gegarandeerd!

Lees hier
verder.  Pouwels - Opdat wij niet vergeten

Elk jaar herdenken we op 4 mei de mensen die omkwamen in oorlogsgeweld. Dat vinden we belangrijk in Nederland, want we mogen nooit vergeten wat er sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog allemaal aan oorlogsellende is geweest. Tot zover de theorie. Nu even de praktijk.

Lees hier
meer.  Harold International - Moslimpedofiel

De Muzelman en de seks vormen een ongelukkige combinatie. Dat komt door de door hun pedofiele profeet ingegeven voorliefde voor kleine meisjes.

Lees hier
meer.  Driek Oplopers - Lachen met Anouschka

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag lachen met de Kamervoorzitter, sjoemelen met de Haagse Hogeschool, herkennen op de TT in Assen en blij zijn met de misdaadcijfers.

Lees hier
meer.  DJMO - 35

Tik tak… De tijd tikt af… Als ik aan deze column begin heb ik nog vijf uur en zes minuten en dan ben ik 35.

Lees hier
verder.  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 14. Pouwels - Lustobject

Vrouwen mag je niet zien als lustobject, want dat is denigrerend en seksistisch. Gek is dat.

Lees hier
verder.
  Luc van Lier - Greenpeace-luchtvervuiler Pascal Husting

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Greenpeace-directeur Pascal Husting, die per vliegtuig naar zijn werk gaat.

Lees hier
verder.   Rikus Spithorst - Vijftigste

Vandaag verscheen op OVpro voor de vijftigste keer een column van mijn hand. Een halve dag later kunt u die columns ook hier op deze website lezen. Ik vond die jubileumcolumn een mooie gelegenheid om eens te kijken hoe het OV er vandaag de dag voor staat.

Lees hier
meer.  Driek Oplopers - Rot op met je Schipholtoeslag

Een broodtoeslag: een brood kost 1 euro extra, maar in ruil daarvoor garandeert de bakker dat het brood niet beschimmeld is. Een kiestoeslag: in ruil voor een tientje extra belooft de tandarts dat hij niet de verkeerde kies zal trekken. Dit soort onzin zou door alle betrokkenen worden weggehoond. Je staat als leverancier van een product of een dienst natuurlijk volkomen voor lul met zulke flauwekul.

Op het hoofdkantoor van de NS, echter, heeft een van de grapjassen van de verkoopafdeling deze onzintoeslag wél ingevoerd.

Lees hier verder.
  Danny Teders - Voetbal is... Meer dan dat!

De meeste ‘niet-voetballiefhebbers’ onder ons zullen denken: voetbal is voetbal. Tot op een zekere hoogte kan ik daar in meegaan, want de beginsituatie zal 11 tegen 11 zijn, de bal blijft rond en de spelregels blijven identiek. Toch houdt hier mijn sympathie op. Iedere wedstrijd is anders, elke wedstrijd heeft weer nieuwe en unieke situaties, maar ook in welk verband de wedstrijd plaatsvindt is zeer bepalend voor de wedstrijd.

Lees hier verder.  Luc van Lier - Derde NZa-misstand: Schippers moet weg!

Het gezag van de bewindsvrouw is bij de NZa volstrekt afwezig. Minister Schippers heeft voor de volle 100 procent gefaald in haar publieke, politieke taak van hoedster van de gezondheidszorg en bewaakster van de kassa. Dat betekent dat haar positie onhoudbaar is geworden. Haar rest niets anders dan aftreden. Three strikes and you’re out, dat dus.

Lees hier meer.
  Driek Oplopers - Exit Jetta Klijnsma

Ella Vogelaar werd door Wouter Bos de laan uitgestuurd omdat ze publicitair niet was opgewassen tegen de hufterigheid van Rutger Castricum. Imago voor inhoud. Jetta Klijnsma heeft helemaal geen meneer Castricum nodig, om ten overstaan van het hele land voor schut te staan. Dat regelt ze zelf wel.

Lees hier
meer.  Pouwels - Ik

Een paar maanden geleden las ik iets over wat in de toekomst mogelijk zou worden: jezelf digitaliseren. En dan bedoel ik niet digitaliseren zoals je bijvoorbeeld met Facebook doet, maar echt je volledige persoonlijkheid, inclusief al je herinneringen, vaardigheden en karakter uploaden in een supercomputer. Op die manier zou je onsterfelijk kunnen worden, was de gedachte. Ergens rond het jaar 2045 zouden de computers daar snel genoeg voor moeten zijn. Zeggen ze.

Lees hier
verder.  Driek Oplopers - Nicolette van Dam aan de zijlijn

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor de puinhoop op het spoor, de misser van Nicolette, de gebruikelijke dingetjes en briljante roze publiciteit.

Lees hier verder.  DJMO - Voetbal
 
Ik heb er niets mee.

Lees hier
verder.  Rikus Spithorst - Dus dan mag het

Dus dat is tegenwoordig de mores in ons land. Hoe belachelijk of schandalig een beslissing ook is, hoe schofterig er ook wordt gegraaid: als nergens staat dat het verboden is, dan mag het.

Vanaf heden op stevigestukkies.nl een onregelmatig verschijnende serie. “Dus dan mag het”. 

Lees hier
meer.
  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier deel 13.
  Luc van Lier - Nationale Ombudshufter Guido van Woerkom

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan collega-columnist Driek Oplopers, die onlangs een lans brak voor Nationale Ombudshufter Guido van Woerkom.

Lees hier
verder.
  Rikus Spithorst - Commissie Stiekem

Het Openbaar Vervoer heeft zijn eigen ‘Commissie Stiekem’. Dat is nu wel duidelijk geworden. De officiële naam voor die Commissie Stiekem luidt Nationaal OV-beraad NOVB.

Lees hier
meer.
  Danny Teders - Zeldzame ziekte: Oranjekoorts

Het zal niemand ontgaan zijn, het WK voetbal 2014 is begonnen. Om niet anders te zijn dan alle kranten wereldwijd: wat een wedstrijd! Uiteraard praat ik dan over de wedstrijd van onze Oranje koeien tegen die tamme stieren uit Spanje.  Zelden zo’n efficiënt en goed spelend Nederlands elftal gezien. Tevens één van de zeldzaamste momenten in mijn leven dat ik mijn bier hoog de lucht in gooide.  Petje af en een groots applaus!

Lees hier verder.  Rikus Spithorst - Leroy Bastiaanse en zijn dreigvaarding

Op hoge toon gaf Leroy Bastiaanse mij te verstaan, dat naar alle websites die niet voor maandag 12 uur zijn naam hadden verwijderd, door zijn advocaat een dagvaarding zou worden gestuurd. U begrijpt natuurlijk wel, dat vervolgens ogenblikkelijk ons telefoongesprek door mij werd beëindigd met de mededeling dat ik mij niet wenste te laten bedreigen met juridisch gedoe en dat ik de dagvaarding met veel plezier tegemoet zou zien.

Lees hier
meer en ervaar ook waarom wij zijn opgericht.  Luc van Lier - Theo Langejan de nieuwe Hubert Mollenkamp

Waar volkshuisvestingshufter Hubert Mollenkamp rondreed in een Maserati van de zaak, bleken ook de baasjes bij de NZa in veel te dure auto’s rond te karren.  Op basis van schimmige dealtjes. Theo Langejan is de nieuwe Hubert Mollenkamp. Zoveel is wel duidelijk.

Lees hier
meer.

 


  Driek Oplopers - De kloothommels van ING

Van een bank mag je twee dingen verwachten. Dat de administratie op orde is en dat de bank zorgt dat je altijd bij je geld kan komen. Die idioten van de ING hebben dat allebei niet voor mekaar.

Lees hier
meer.  DJMO - Jeugdzorg en zijn indoctrinatiebeleid

Gisteravond werd ik gebeld door mijn dochter. Mijn dochter woont niet thuis, maar op last van jeugdzorg in een gesloten instelling.

Lees hier meer.   Driek Oplopers - Lachen met Jihadisten

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor vleeskeuringen en de burgemeester van Utrecht, jattende Benno en hilarisch tumult over de stages die Jihadisten lopen.

Lees hier
meer.  Harold International - De fouten in Irak

De internationale gemeenschap zou in Irak wel eens eventjes orde op zaken stellen. Steeds duidelijker wordt, dat dit een verschrikkelijk falen blijkt te zijn. Irak, het Midden-Oosten en de wereldvrede van de regen in de drup.

Lees hier meer.
  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 12. Luc van Lier - Laat Volkert van der Graaf met rust

Goed. Volkert van der Graaf woont dus in Apeldoorn. Dat weten we nu. Laat hem verder met rust, net zoals andere ex-gedetineerden met rust worden gelaten. Naast het informeren van de buurtbewoners, wacht burgemeester Berends daarom nog een andere taak.

Lees hier
meer.
  Driek Oplopers - Genadezesje? (vervolg)

Beweren dat vragen om een genadezesje een poging was om de nieuwe studiefinanciering te dwarsbomen, is echt paniekvoetbal van een aangeslagen kinderclub. “We meenden het niet echt, hoor” is regelrecht gelul. “We haalden de sloopkogel van zolder.” Ja, om je eigen glazen in te mieteren.

Lees hier
meer.
  Rikus Spithorst - Oeps… Vergeten…

Rikus Spithorst windt zich op over de lakse wijze waarop de gemeente Amsterdam doodleuk was “vergeten” om het GVB in te lichten over een groot aantal wegafzettingen wegens een door Nike georganiseerde hardloopwedstrijd.

Lees hier meer.
  Driek Oplopers - Genadezesje?

Luie-scholierenorganisatie LAKS vindt nu dat de scholieren die een herexamen moeten doen om alsnog hun diploma in de wacht te slepen, wanneer ze opnieuw niet aan de eisen voldoen, standaard een 6 moeten krijgen, zodat ze voordat de dure studieregeling van kracht wordt, toch naar het HBO of de Universiteit kunnen. Dat noemt het LAKS dan een genadezesje. Een regelrechte giller.

Lees hier meer. Danny Teders - Sportklimaat

Met het WK-voetbal op het programma deze week, kunnen we gaan genieten van fantastische wedstrijden in de lekkere zon. Geweldige beelden, zoals de parelwitte stranden, de blauwe zee en de dansende Braziliaanse dames in schaarse kleding worden dagelijks geschoten door tv-zenders over de hele wereld. Maar daar zit ook een keerzijde aan.

Lees hier
meer.  Harold International - Wilders Wereldvreemde Peroxidepinda

We hebben wetten en regels in ons land. Die gelden ook voor geblondeerde psychopaten van Indonesische komaf. Dus dat Geert Wilders naar de rechter wil om geheel tegen de Europese en Nederlandse wetgeving in toch een zetel in het Europarlement te mogen innemen, is een gotspe.

Lees hier verder.

  Luc van Lier - Modevetkleppen

Het gemiddelde kind in ons land wordt steeds dikker. De gezondheidsrisico’s van die zwaarlijvigheid zijn enorm. Tegen die ontwikkeling kan niet vaak en hard genoeg worden gewaarschuwd, maar de kledingindustrie en TNO zal het een rotzorg zijn.

Lees hier
meer.   Driek Oplopers - Almere Klotestad

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag lachen met Almere, centjes beheren met Gwennette Martha, huichelen met Pieter van Vollenhove en vooruitkijken met Guido van Woerkom.

Lees hier meer.
   DJMO - Voor de volgende ronde

Opstaan, koffie zetten, kinderen wakker maken, ruzie sussen wie als eerste naar de wc mag, een cracker krijgt of drinken mag. Kinderen naar school brengen en oeverloos uitleggen waarom de oudste eerst naar school moet en de jongste daarna pas...

Lees hier
verder.  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 11.

.


  DJMO - Koos werkeloos

Ik mag van de gemeente een cursus Journalistiek en Nieuwe Media gaan doen bij de LOI. Een thuisstudie zodat ik kan leren als de kinderen op bed liggen. De meest goedkope oplossing dus. Ik combineer de thuisstudie met mijn vrijwilligerswerk bij de lokale omroep, zodat ik mezelf over een goed jaar met diploma én relevante werkervaring kan presenteren bij een werkgever. Niet iedereen is het daar mee eens.

Lees hier
verder.
  Luc van Lier - Nog dommer dan de dommen, is meester Barry Lommen

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Barry Lommen, rector van het Buitenhout College in Almere. U weet wel, van die zoekgemaakte eindexamens.

Lees hier
verder.  Rikus Spithorst - Rot op met je kroketten

Er is een hoop gedoe over een nieuwe brug over het station van Utrecht. Wel of geen trappen naar de perrons? De winkeliers zijn kwaad, maar de Raad van State deed een wijze uitspraak.

Lees hier meer.
  Danny Teders - Oranje

Nog maar 12 dagen, voordat het Nederlandse volkslied voor het eerst zal klinken tijdens het WK 2014, in het Itaipava Arena Fonte Nova te Salvador. Gisteravond was er een testmoment in de voorbereiding hier naartoe. Nederland speelde namelijk een ‘vriendelijke pot’ in de Kuip met als tegenstander Ghana. Een wedstrijd die ik niet mocht missen vanwege mijn geschiedenis met dit land (tweemaal voor een langere periode gewoond).

Lees hier verder.Harold International - Oorlog met de moslims?

Oorlog. Wat is dat nou? Is dat een conflict tussen landen? Is dat een conflict tussen bevolkingsgroepen binnen een land, al bagatelliseren we dat door het verkleinwoord ‘burgeroorlog’? Is oorlog ook een conflict tussen verschillende groepen wereldburgers, een conflict dat zich van landgrenzen niets aan trekt?

De aanslag op het Joods Museum in Brussel is niet de ernstigste in zijn soort. De dader werd in de Mohammedaanse gemeenschap in zijn gezicht uitgelachen, met zijn schamele drie slachtoffers. Maar het is wel de druppel die mijn emmer deed overlopen.

Lees hier
meer.

   Driek Oplopers - Pleidooi voor Van Woerkom

Ik hoop echt dat de Tweede Kamer dinsdag gewoon Guido van Woerkom benoemt tot Nationale Ombudsman. En wat die Marokkaanse huilclubs betreft...

Lees hier
meer.

 


  Luc van Lier - OpgeDondersd

Barneveld. Bruisend hart van een regio die enorm stinkt. Naar kippenstront. En naast Staphorst een belangrijk kenniscentrum over de vraag hoe je God zo belachelijk mogelijk kan maken.

Lees hier meer. 
  Driek Oplopers - Totale verwarring

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Deze week totale verwarring. Over Zwarte Piet. Imca Marina. De spoorwegschoonmaak. En over de sperzieboontje van Van der Valk.

Lees hier verder.
 DJMO - Zorgkosten écht naar draagkracht

Komend jaar gaan de kosten voor de ziektekostenverzekering omhoog met vijftig euro. Vijftig euro, dat is bijna vijf euro per maand wat ik extra moet gaan betalen, bovenop de eigen bijdrage. Te zot voor woorden dat juist de minima hierdoor nog verder achteruit gaan. Onlangs had ik hierover een discussie op Facebook, en toen kwam weer naar boven dat minima onder de streep meer overhouden dan mensen die (meer dan) modaal verdienen.

Lees hier verder.  Driek Oplopers - Bingo! Ouderenpartij versplinterd!

Heus. De Tweede Kamer, als podium voor de Nederlandse politiek is echt niet altijd maar doodsaai. Je hebt natuurlijk Boer Koekoek, die oproepkraaiers van de PVV en de stekkerdozen van GroenLinks, maar er valt nog veel meer te lachen. De ouderenpartijen.

Lees hier verder.  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 10.


Luc van Lier - Intercity Delay

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief van de marketingdirecteur aan de NS-directie over mislukte nieuwe merknamen voor de hogesnelheidstrein.

Lees hier verder.Rikus Spithorst - Put your money where your mouth is

De laatste tijd zie ik wat berichten opduiken over financiële meevallers bij de overheid. En  de discussie over besteding van dat geld is, niet geheel onverwacht, ook op gang aan het komen. Op het gevaar af, dat de lezer zegt dat ik nu preek voor eigen parochie en dat mijn stellingname nogal voorspelbaar is: ik zou heel graag zien dat er wat extra geld wordt besteed aan het Openbaar Vervoer.

Lees hier
verder.
Danny Teders - Madrid

Arrogantie, Hollywood en glad. Dat zijn de woorden die mij als eerste te binnen schieten, zodra ik aan Real Madrid denk. Een club die ongekende schulden heeft en keer op keer de duurste spelers kan kopen. Gisteren wonnen ze wederom (tiende keer) de Champions League/Europa Cup, maar geen seconde heb ik het ze gegund. Ancelotti die kilo’s kauwgum langs de lijn liep te eten en Ronaldo die zijn voorbeeld volgt, nadat hij ‘heel knap’ een penalty heeft binnengeschoten. Nee, het was niet mijn avond en al helemaal niet die van Atletico.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Naar Europa

Vanavond zullen we het écht weten. Heeft de PVV inderdaad twee van de vijf zetels ingeleverd? Is het CDA de grootste geworden, of toch D66? Hebben de seniorenoplichters met lijstduwer Fraude-Henkie nou wel of niet een zetel in de wacht gesleept? Vanavond wordt dat duidelijk. Vanavond. Maar er valt nu al genoeg te lachen.

Lees hier
verder.DJMO - ADHD

Een tijdje terug kwam naar buiten dat de psychiater die ADHD uitvond, toegaf dat het een verzonnen ziekte was. Dat verklaarde hij op zijn sterfbed. Zelf heb ik onlangs de diagnose ADHD gekregen. Nu ik er wat langer over nadenk, vraag ik me af of ik een denkbeeldige diagnose heb gekregen, of dat mijn klachten denkbeeldig zijn.

Lees hier
verder.
Luc van Lier - Gwenette Martha, bedankt voor alles

Zeer tot mijn vreugde is donderdagavond in Amstelveen een crimineel stuk tuig overhoop geknald. Gwenette Martha. Mooi zo. Opgeruimd staat netjes. Beetje oog om oog, tand om tand. Gwenette Martha was naar verluidt zelf opdrachtgever voor een aantal moordartijen en heeft geruime tijd in de bak doorgebracht nadat hij veroordeeld was wegens meerdere ernstige misdrijven. Maar we hebben wel gelachen.

Lees hier
verder.

 

Driek Oplopers - Zondag wasdag

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor de belastingproblemen van Eric Wiebes, het einde van Pauw en Witteman en een verstoorde euthanasie.

Lees hier
verder.DJMO - De Europese parlementsverkiezingen

Ze zijn vandaag. En ik heb geen idee op wie ik moet stemmen.

Lees hier verder.Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 9.Luc van Lier - Woekerkaartjes

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Eric Janse de Jonge, voorzitter van het OV-beraad dat vandaag vergadert over de extra dure losse treinkaartjes.

Lees
hier verder.  Danny Teders - Il Maestro

Een Messi, C. Ronaldo, Ibrahimović, allemaal zullen ze deze man aanspreken met: Meester.

Lees hier meer.
Rikus Spithorst - In memoriam: Wubbo Ockels

Wubbo Ockels overleden. U kent dat wel: toch nog onverwacht.  Vanmorgen, in een ziekenhuis in Amsterdam. We zijn toch een icoon kwijtgeraakt.

Lees hier meer.
Luc van Lier - Broertjes moordburgemeester

Bijstandsgerechtigden worden aan het werk gestuurd onder het mom van ‘werkervaring opdoen’. Dus stuurde de Sociale Dienst van de gemeente midden Drenthe tientallen bijstandsgerechtigden naar Firma Sturing in Hooghalen. Terwijl de Arbeidsinspectie bij dat bedrijf vorig jaar een inval had gedaan omdat het bedrijf de bijstandsgerechtigden zou dwingen om zonder beschermingsmiddelen met asbest te werken.

Lees hier meer.
Driek Oplopers - Bavaria en de Fantaleague

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor wereldvreemde Donner, strakke jurkjes en kindervoetbal. 

Lees hier
meer.Rikus Spithorst - Censuurkoning Donner

Tijdens zijn laatste ministerschap, in het Kabinet CDA - VVD - PVV, liet Donner al merken dat hij faliekant tegen openbaarheid van bestuur was. Uitsluitend de val van het kabinet verhinderde een bijna totale afbraak van de WOB. En zo iemand wordt dan vice-president van de Raad van State, die meermalen met de WOB te maken heeft.

Lees hier meer.
Driek Oplopers- Directie Buitenhout moet weg

Kijk, als je nog te stom bent om zelf te schijten, dan kun je dus altijd nog directeur worden bij het Buitenhout College. Of liever gezegd: het Brandhoutcollege. Dat moet dus anders.

Lees hier meer.
  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier deel 8.

Luc van Lier - Buigen voor het Front National

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan PVV-Kamerlid Teun van Dijck.

Lees hier verder.Rikus Spithorst - Hom of kuit

Naar mijn mening is het OV met name van belang voor het in beweging houden van de mobiliteit en het daardoor mede draaiende houden van onze economie. Ik moet helaas constateren dat daar de laatste tijd bitter weinig van terechtkomt. Forenzen stranden op de heenweg of op de terugweg doordat treindiensten om allerlei redenen op belangrijke trajecten of zelfs in hele regio’s geheel stilvallen. Voor mensen die hun baan serieus nemen, wordt de trein steeds minder geschikt. Hoe kan dit toch steeds maar gebeuren? Volgens mij ligt de kern van de oorzaak in de wijze waarop de spoorsector wordt aangestuurd door de overheid. Ik zeg en schrijf het wel vaker: de kwaliteit van het OV staat of valt met de kwaliteit van de opdrachtgever.

Lees hier
meer.Danny Teders - Peter Bosz

Peter… Van Heracles naar Vitesse is een mooie sportieve en financiële stap vooruit. Alleen is het bestuur natuurlijk niet om naar huis te schrijven. Waar je in Almelo alle zekerheid en eerlijkheid had van onze vriend Jan, ben je aan de slag gegaan bij de maffia in Arnhem.

Lees hier
verder.
DJMO - Moederdag

Waarom kan dat niet op alle dagen van het jaar?

Lees hier verder.
Luc van Lier - Het zwaktebod van de PvdA

Natuurlijk. De PVV is omgeven door allerlei rare figuren Sterker nog, zelfs binnen de PVV barst het van de eikels. In die zin kan niemand er verbaasd over zijn dat de PVV in Brussel ook aanschurkt tegen die rare fascisten uit Oostenrijk en Frankrijk. En niemand die dat niet weet, afgezien van allerlei klootjesvolk dat sowieso wel op de club van Wilders stemt en nooit de door de PvdA nu opgezette jij-bak-website zal bekijken.

Maar het is wel buitengewoon vreemd, dat uitgerekend de PvdA nu meent luidkeels de aandacht te moeten vestigen op de foute vrienden van de PVV.

Lees hier meer.
Driek Oplopers - Moeder wordt verwend

Toen de ergste rommel was opgeruimd nadat de dreumes het dienblad met koffie en beschuitjes bovenop de slaperige moeder in bed had laten vallen, werd het tijd voor de cadeautjes.
“Kijk eens mama,” sprak de kleine vent, “gisteren heb ik samen met papa een cadeautje voor moederdag gekocht.”

Lees hier
verder.Harold International - Brussel is niet voor kneuzen

Europa is belangrijk voor ons. Daarom moeten we, als er in Brussel taken op ons liggen te wachten, onze beste mensen daarheen sturen. Om die reden  heeft Arie Slob het mis met zijn opmerking dat Jeroen Dijsselbloem of Frans Timmermans niet op korte termijn zouden mogen overstappen naar iets wezenlijks in Brussel (afgezien van het feit, dat Dijsselbloem natuurlijk al een belangrijke rol speelt).

Lees hier
meer.


DJMO - De spoorwegen in de bocht

De Nederlandse Spoorwegen zijn de laatste dagen veelvuldig in het nieuws. Afgelopen week lag het treinverkeer op last van ProRail volkomen plat in Noord-Holland vanwege een storing in het netwerk waarmee machinisten in een bepaald gebied met één druk op de knop allemaal tegelijk gewaarschuwd kunnen worden als zich een gevaarlijke situatie voordoet. Zonder dat netwerk kunnen de treinen niet rijden aldus ProRail. “We rijden veilig, of we rijden niet”.

Lees hier verder.
Driek Oplopers - Europa in met Paul en Yolanthe

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor de twee maten van Paul Tang, graainegers, moordneger Bouterse, advocaten en stomme scholieren, knikkende knieën en een dom voetbalvrouwtje.

Lees hier
meer.Driek Oplopers - Vermoorde voetganger


Ik pleeg mijn stukkies te larderen met lollig bedoelde gebbetjes. Dat lukt mij dit keer niet. Bij mij om de hoek liggen nu bossen bloemen op de plaats waar een nietsvermoedende voetganger om het leven kwam door het gedrag van een gewetenloze, overmoedige idioot. Er valt niets te lachen.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Doorgeschoten veiligheidsdrang ProRail is blamage

“We rijden veilig, of we rijden niet.” Mooie woorden, van ProRail. Het gevolg? Zelfs bij een telefoonstoring wordt het treinverkeer in een groot gebied stilgelegd. Terwijl het speciale telefoonnetwerk niet cruciaal is voor de veiligheid, die immers wordt geborgd door seinen, borden en kortsluitlansen. Maar dat zelfde ProRail kreeg vorig jaar forse kritiek van de Inspectie Leefomgeving en Transport: allerlei door ProRail geplaatste en beheerde ATB-VV-apparatuur bleek niet te functioneren, zonder dat ProRail dat in de gaten had.

 Lees hier meer.Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier deel 7.

Pouwels - Zoveelste Ferrari

De kans is groot dat de Ferrari-verzamelaar zijn bezit als normaal gaat zien en normale dingen voegen weinig toe. Pas als ze weg zijn merk je dat je er waarde aan hechtte. De Ferrari-eigenaar loopt langs zijn dure verzameling en is op gegeven moment alleen nog maar opgezadeld met het besef van mogelijk verlies.

Lees hier
verder.
Luc van Lier - Inteeltmarokkaan

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan Jodenhater @mocroboskoop.

L
ees hier verder.Rikus Spithorst - Appels en peren

HP-De Tijd besteedde aandacht aan een onderzoekje van een reiziger. De IC anno 2014 is niet sneller dan de IC anno 1949 (die toen nog Sneltrein heette). De reiziger in kwestie had enkele lange-afstandsverbindingen opgezocht, en geconstateerd dat die reizen heden ten dage per spoor niet sneller verlopen dan destijds. Dat is mij iets te makkelijk en ik voel mij daarom geroepen, het nuancerenderwijs enigszins voor de spoorwegen op te nemen. Daarbij heb ik zowel de hulp ingeroepen van deskundigen binnen de Maatschappij Voor Beter OV alsmede van mensen van de NS die er sjoege van hebben. Want zelf ben ik niet zo’n spoorboekjesdeskundige, eerlijk gezegd.

Lees hier verder.Danny Teders - Roda JC

Terwijl heel Nederland vanavond om 8 uur twee minuten stilte hield om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te herdenken, zaten de gedachten van de supporters van Roda JC zeer waarschijnlijk bij heel andere herinneringen.

Lees hier verder.Hoofdredactie - Kankerjoden?

Zo’n parel van onze samenleving aan het woord, kwart over 8 op de avond dat wij onze oorlogsdoden herdenken. Echt, prachtig om te zien hoe meneer het toch al matige imago van de Marokkaanse importburger nog even verder om zeep helpt.


Lees hier verder.  Luc van Lier - Stop overlast door aso-zigeuners Dimitrov

Opnieuw ophef in Amsterdam over de belevenissen van een familie die heel veel overlast veroorzaakt, waarbij uiteraard een rechtsgeleerde op de zaak reageert. Tijd voor een stevig stukkie.

Lees hier
verder.
Pouwels - De hobbyparadox

Op een zondagochtend als deze is het buiten rustig en overzichtelijk. De meeste van die paar mensen die je wel tegenkomt zijn bezig met een hobby. Vissen, hardlopen, dat soort dingen. Slechts enkele anderen zijn onderweg. Of beter gezegd: letterlijk onderweg, want ook de hobbyisten zijn natuurlijk met het bereiken van een doel bezig.

Lees hier
verder.


Driek Oplopers - Jezus Leeft

Zeg nou zelf: sommige figuren sméken gewoon om een verbaal pak slaag. Door een gebrek aan bescheidenheid, gecombineerd met een totaal blinde vlek voor eigen onkunde. Jezus Redt. Dat is niet alleen een op religie gebaseerde verwachting waarnaar velen hun leven inrichten, nee, het is ook de naam van een politieke partij. Met als woordvoerder een idioot van wie ik eerst dacht dat het een acteur was, zoals in Koefnoen of Jiskefet. Brullend van de lach zag ik een spotje in de zendtijd voor politieke partijen.

Lees hier verder.


Driek Oplopers - Draaideuragente

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor de transgenders en het VU-ziekenhuis, verkeerde hersenen en een wel erg domme politievrouw.

Lees hier verder.Rikus Spithorst - Smerige treinen

De treinen in ons land zien er nu uit als rijdende vuilnisbakken. Dat komt doordat de schoonmakers staken. De verleiding is groot om te vervallen in het benoemen van open deuren.

Lees hier
verder.


Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 6.International Harold - Donald Sterling Ouwe Rukker

Nou moet ik zeggen dat ik het ook wel een wat ongelukkig gekozen naam vind voor een basketbal-team. Los Angeles Niggers. Dat is natuurlijk gewoon vragen om rottigheid.

Die ploeg staat overigens niet alleen bekend om zijn belachelijke naam. Ze schijnt ook het slechtst geleide team in de NBA te zijn. De NBA is de Amerikaanse Eredivisie, maar dan dus qua basketbal. De eigenaar is al sinds jaar en dag een zekere Donald Pound Sterling.

Lees hier
verder.
Láát die Mohammedanen

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes, die zich zorgen maakt over een bijeenkomst van een stel idioten die dan luisteren naar haatpredikers in een moskee op 4 mei.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Hippe namen zijn geen oplossing

Grote problemen bij het Openbaar Vervoer in dunbevolkte gebieden. Diverse provincies denken hard na over het opvangen van bezuinigingen die vanuit Den Haag over ze zijn uitgestort. Die bezuinigingen komen feitelijk neer op kaalslag, maar worden hier en daar onder het vloerkleed geveegd met verhullend taalgebruik: “Modernisering” of “Optimalisatie”. Mij is volkomen onduidelijk waarom provincies het Haagse wanbeleid zo verdedigen.

Lees hier
verder.Danny Teders - Universele taal

Daar waar ik deze week workshops heb gegeven op het HBO over het thema: ‘Sport in ontwikkelingslanden’, op de dag dat Ajax kampioen is geworden en in de week dat Tito Vilanova is overleden. Daar waar ik weer ben overtuigd dat sport meer is dan het spelletje dat wordt gespeeld. Sport verbindt.

Lees hier
verder.Pouwels - Wat vieren we dan?

Een paar fanatieke republikeinen hebben zich de afgelopen week druk gemaakt over de zogeheten Koningsspelen die sinds vorig jaar jaarlijks op bijna alle basisscholen georganiseerd worden. Die veredelde sportdag zou namelijk indoctrinatie zijn. Bij het lezen van de opiniestukken van die republikeinen zat ik in eerste instantie instemmend te knikken. Niet alleen omdat ik het ermee eens was, maar ook omdat ik me gewoon graag druk maak om zulke triviale zaken. Zeker als het woord 'indoctrinatie' valt.

Een paar dagen later ben ik er toch maar van teruggekomen.

Lees hier
meer.
Luc van Lier - De billen van Maxima

Voorjaar 2013.

Willem-Alexander: “Beste Fred, ik zie erg op tegen mijn troonsbestijging. Het idee dat dat moet gebeuren met die Geert Wilders in de buurt, dat stuit mij erg tegen de borst. Ik heb er heel veel voor over als jij, als voorzitter van de Eerste Kamer, wat kan regelen."

Lees hier
verder.
 Luc van Lier - Feestje

Het door de Tweede en Eerste Kamer jassen van de schandalige Jeugdwet zou gepaard moeten gaan met een beschaamd stilzwijgen en slapeloze nachten bij de betrokken ambtenaren. Immers, het uitkleden van weerloze jongeren was tot voor kort voorbehouden aan de Katholieke Kinderkerk Van Rome. Maar nu zijn de ambtenaren van VWS opeens ook daders geworden. Daarbij past slechts een deemoedig gebogen hoofd. Een beschaamd naar de grond gerichte blik.

Maar nee hoor. Feestje.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Lachen met patat-jihadisten

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor het alcoholtoezicht van de Jumbo, de kinderhoofdjes van de HEMA, Koningsdag-nieuwe stijl, integriteitsbewaking met Jos van Reij en oerstomme patat-jihadisten.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - De nieuwe zakken van Wilma Mansveld

Na heel lang en hard werken heeft staatssecretaris Wilma Mansveld nu het concept van de nieuwe concessie van de NS gepresenteerd. Het is een teleurstellend verhaal geworden. De holle kreet dat de reiziger op 1, 2 en 3 staat, doet daar niets aan af.

Lees hier verder.
nieuwe concessie teleurstellend

   de reiziger                               
    staat op                               
      1, 2 en 3...        ... van onderen
Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

 Lees hierdeel 5.
Pouwels - Niks moet

Mijn zoon is boos. Hij moet vrijdag op school met alle andere kinderen samen dansen en een liedje zingen. Net zoals vorig jaar is er daarvoor weer een liedje van Kinderen voor Kinderen uitgezocht en hij vindt dat echt verschrikkelijk. “Het slaat nergens op”, zegt hij. Ik vroeg hem waar dat liedje dan over gaat. “Ja, nergens over”, zei hij. “Maar hoe gaat het dan? Hoe klinkt het?” wilde ik weten. “Ja, gewoon stom.”

Lees hier verder.
Luc van Lier - Geen moeilijke woorden voor de F-side

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de F-side.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - 1, 2 en 3 ammehoela

NS-directeur Timo Huges vindt het. Staatssecretaris Wilma Mansveld vindt het. De reiziger komt op de plaatsen 1, 2 en 3. Mooi gezegd. Maar als je kijkt naar de verrichtingen van de spoorsector, dan ontstaat er toch een heel ander beeld.

Lees hier
verder. Blauwwit

Vandaag, de dag dat De Kuip blauwwit kleurde. De dag dat iedere Ajax supporter zich kapot schaamde om in het rood-wit shirt van hun club te lopen. De dag dat PEC Zwolle voor het eerst in de clubhistorie de Nederlandse beker won…

Lees hier
verder.
Driek Oplopers - Stil in Amsterdam

Zo. Da’s voor het eerst in lange tijd dat Ajax weer eens wat vuurwerk laat zien op het veld. Nou ja, de supporters dus. Heerlijk om te zien hoe de aanhang nog steeds alles doet om een stuk of 11 verwende rotjochies met behulp van lichtsignalen te laten zien waar het strafschopgebied ligt. Heerlijk. Wat trouwens overbodig was, want Ajax had net gescoord… En ze gooiden hun vuurwerk in eerste instantie ook in het verkeerde strafschopgebied. De lieverdjes...

Lees hier verder.
Pouwels - Liedje in je hoofd

Er was eens zo'n Kinderen voor Kinderen-liedje dat Wijsje in Mijn Hoofd heet. Bloedirritant nummer, want het blijft dus echt in je hoofd hangen. Ik heb het nummer nog nooit gehoord geloof ik, maar ik ken het indirect. Via mijn moeder om precies te zijn. Die heeft ook altijd wijsjes in haar hoofd, maar bij haar komen ze er ook weer luid en duidelijk uit. Binnen de familie is ze daar berucht om.

Lees hier
verder.Luc van Lier - De gesubsidieerde seksspeeltjes van Henk Krol

Ontkennen heeft geen zin meer. Er is opnieuw een lijk uit de kast gekomen. O, pardon, ik bedoel gevallen. Krol blijkt in zo’n beetje diezelfde tijd als waarin de pensioenfraude plaatsvond, ook nog te hebben gesjoemeld met subsidiegeld. Dat staat zwart op wit in een e-mail van Krol aan een van de leveranciers van de door hem gerunde homosexshop Gaytel, waar het AD de hand op heeft gelegd. Ik word er heel erg lacherig van.

Lees hier
verder.
Pouwels - Stomme school

Nieuws! Nederlandse leerlingen vinden school stom. Ze werken eigenlijk alleen voor een cijfer en dan is een zesje meestal wel goed genoeg. Staat in de krant, dus dan is het nieuws. Eigenlijk natuurlijk niks nieuws. Ik verbaas me als docent al jaren over de manier waarop leerlingen omgaan met schoolzaken. Of beter gezegd: hoe we ze leren omgaan met schoolzaken.

Lees hier
verder.
Driek Oplopers - Laf, achterlijk tuig

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor het schorem bij de NZa, de leegloop bij de PvdA, lelijke en domme mensen en lichtgetint laf tuig.

Lees hier
verder.Luc van Lier - Red de vrije artsenkeuze

De NZa en de VVD vinden dat niet de patiënt, maar de verzekeraar een arts behoort uit te kiezen. Een volslagen bezopen standpunt.. Immers, niets is intiemer dan het contact tussen de patiënt en de arts. Je deelt als patiënt je diepste geheimen en zelfs van je lichamelijke integriteit blijft in veel gevallen weinig over. Dat is niet erg, zolang je een goed gevoel hebt bij de arts of paramedicus die jou onderzoekt, begeleidt of behandelt. Maar dan moet je dus wel zelf kunnen kiezen.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Controleur flapdrol der RET

Natuurlijk. Het kan niet de bedoeling zijn dat mensen in de metro (of in de trein, de bus of de tram) gaan zitten kliederen met druipende ijslollies, klodders mayonaise of andere knoeispullen. En het is ook niet de bedoeling dat reizigers de atmosfeer verpesten met stinkdingen als broodjes haring of shoarma. Maar een doodgewone boterham met kaas en worst? Niets mis mee. Hoewel...

Lees hier
verder.
Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

 Lees hier
deel 4.Luc van Lier - Kompjuter stuk

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de hoofdmeester.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Niet alles goud wat er blinkt

De vervoerders, ambtenaren en politieke kopstukken tonen zich tevreden over RandstadRail, in het bijzonder over de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam. Natuurlijk, een moderne, snelle en frequente lightrail tussen die steden is beter dan een laagfrequente treinverbinding die versleten, haveloze stationnetjes aandoet. Maar er vallen naar mijn mening ook wel wat kritische kanttekeningen te plaatsen. Het is absoluut niet alles goud wat er blinkt.

Lees hier
verder.
 Danny Teders - Kampioenen

Vandaag was het weer zo ver. Met pijn in mijn hart heb ik, via mijn telefoon, het scoreverloop van de wedstrijd PSV - Feyenoord moeten volgen. Mijn club, PSV, bleek weer dramatisch te voetballen en verloor in eigen huis met 0-2. Na de samenvatting bij Studio Sport Eredivisie te hebben gezien bleek waarom... Passie noch winnaarsmentaliteit waren er bij de spelers van PSV te zien.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Lul de behanger op het perron

De stelling van staatssecretaris Mansveld en NS-baas Huges, dat de reiziger op de plaatsen 1, 2 en 3 komt, is een regelrechte leugen. Dat leg ik u graag even uit.

Lees hier
verder.Pouwels - Meer, meer, meer!

De afgelopen jaren werd het zogenaamde ‘benoemen’ bijzonder populair in de politiek. Vroeger heette dat benoemen nog gewoon discriminatie of racisme en dat is vrij logisch, want dat is het negen van de tien keer ook. Wie graag wil benoemen dat Marokkanen zwaar oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit, gaat namelijk volledig voorbij aan het feit dat niet etniciteit, maar de sociaaleconomische achtergrond in die problematiek allesbepalend is. Wanneer daarnaar gekeken wordt, dan blijken Marokkanen helemaal niet zo veel vaker crimineel dan autochtonen.

Lees hier
verder.  Luc van Lier - Ontsla top-20 NZa

De NZa die eerst de misstanden totaal negeerde, blijkt opeens wél te kunnen reageren. Dat zie je wel vaker, als de krant belt. “Ernstige zaak. Had nooit mogen gebeuren. We hebben de procedures aangescherpt en gaan daar nu ook op toezien.” Dat soort praatjes voor de vaak wordt nu bij bakken tegelijk over de media uitgestort. Ja, Nu wel. Als de krant heeft gebeld.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Duitse week

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor oorlogssentimenten, een modemisser tijdens de Nederlands-Duitse verbroedering, Geert Wilders en de Duitse taal, Marokkanen en hun omgekeerde wereld en de hypocrisie van de AFM.

Lees hier
verder.Luc van Lier - Gangsterliefje

Met het overlijden van Nico Vijsma komt een einde aan het leven van een van de ergste hufters uit de Nederlandse economische geschiedenis. Samen met Jan van Vlijmen was hij het brein achter een grootschalige vastgoedfraude, waarbij -ook met medewerking van Harry Mens, u welbekend van het televisieprogramma BusinessClass, waarin Mens weer andere oplichters schaamteloos reclame liet maken voor diefstalfondsen als PalmInvest en EasyLife- het Philips Pensioenfonds en de vastgoedpoot van de RABO-bank voor honderden miljoenen zijn bestolen en opgelicht.

Lees hier
verder.Pouwels - Joost is dood

's Ochtends wakker worden is ineens heel vreemd geworden. Joost was al een tijdje ziek en hij wilde 's nachts nog wel eens ergens in de huiskamer zijn maaginhoud achterlaten. Ook nu Joost dood is loop ik 's ochtends vroeg de kamer in en dan kijk ik naar de vloer. Gek is dat. Nog gekker is dat ik geen kattenrug en –staart langs mijn benen voel gaan.

Lees hier
verder.Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 3.Rikus Spithorst - U kunt op ons rekenen

“U kunt op ons rekenen.” Dat waren de laatste woorden die NS-topvrouw Merel van Vroonhoven schreef in de brief, waarin ze aan staatssecretaris Wilma Mansveld een alternatief voorstel deed voor een treindienst die de vervanger zou moeten worden van het door totale onkunde van de NS verprutste Fyra-project.

Inmiddels weten we wel beter. Lees hier
verder.Driek Oplopers - Hero Brinkman pedofiel

De hele nacht geen oog dichtgedaan. Probeer het zelf maar eens: in slaap vallen terwijl de ene lachstuip de andere opvolgt. De buren belden om 4 uur aan. Of het wat zachter kon, die bulderende lach. En nee, dat waren niet de buren van hiernaast. Het waren de buren van een straat verderop. Zo’n schaterlachende nacht had ik achter de rug, qua herrie. Allemaal de schuld van Hero Brinkman.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Af

RandstadRail. Mooie verbindingen, maar ook hinder doordat veel meer reizigers dan was verwacht van de verbinding tussen Den Haag en Rotterdam gebruikmaken. 30.000 passagiers per dag! Gevolg: uitpuilende treinstellen.

En de oplossing is niet snel voorhanden. Vaker gaan rijden kan niet zomaar: daarvoor moet eerst de beveiliging worden aangepast zodat de voertuigen elkaar sneller kunnen opvolgen.

Lees hier
verder.Danny Teders - Snel terug naar de 20ste eeuw!

Er wordt dagelijks veel over gesproken en geschreven, de Eredivisie, ook wel de Mickey Mouse League genoemd. Waar zijn de echte topclubs in Nederlands hoogste voetbalcompetitie? Zijn er nog wel topclubs of is alles subtop?

Lees hier
verder.Luc van Lier - Rottenberg heeft gelijk

Op Twitter wordt wat pesterig gedaan over allerlei PvdA’ers, die met virtuele blauwe ogen en messen in de rug op de Eerste Hulp zitten. Want Felix Rottenberg had bij Buitenhof nogal de zweep over de partij gehaald. Maar zeg nou zelf...

Lees hier
verder.Tjeerd zegt ook wat - Wij/zij

De samenleving waarbij we elkaar helpen en steunen, tenzij je je tegen die samenleving wilt verzetten en alleen jezelf op de voorgrond wilt zetten, dan mag je lekker de benen nemen naar een plek waar je beter past, want als ik ergens een hekel aan heb dan is het aan intolerantie. En Rotterdammers. Die moet ik ook niet.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Stiekeme spannende filmpjes

Een hoop gedoe weer, vandaag. Over filmpjes die in het geniep zijn gemaakt op een school. Iedereen vindt er wat van. Ik ook. Tijd voor een stevig stukkie.

Lees hier
verder.Pouwels - Fuck your morals

Om de zoveel tijd duiken ze ergens op, de demonstranten van Femen. Blote vrouwen die leuzen scanderen als “Fuck your morals!” en het daarbij consequent voor elkaar krijgen om een hoop aandacht te trekken. In eerste instantie vond ik dit hoogstens een wat opmerkelijke manier van protesteren. Wel efficiënt, want met een paar mensen weten ze meer media-aandacht te krijgen dan een willekeurige andere demonstratie met honderden deelnemers.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Overdenkingen bij komend vertrek Marion Gout

Ondanks de enorme inzet van president-directeur Marion Gout zijn de jaren met haar aan het roer bij ProRail voor de reiziger niet erg succesvol verlopen. Van het streven om te komen tot nul verwijtbare storingen is nog veel te weinig te zien.

Zijn er dan geen omstandigheden te noemen, die juist in het voordeel van Marion Gout spreken? Jazeker!

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Gordon zwaar drugsverslaafd

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor onnodige doden, een wisseling van baan, meneer Kaktus en slecht nieuws over Gordon.

Lees hier
verder.Luc van Lier - Rot op met je tankstationgezeik

Echt. Als je te stom bent om voor de Duvel te dansen, kun je altijd nog een tankstation beginnen. Met name in de grensstreken zie je dat nogal wat idioten zich op de benzinehandel hebben gestort. Maar ja, de accijnzen op benzine enzovoort zijn verhoogd en nu is tanken over de grens goedkoper. Dus schreeuwen de tankboeren moord en brand. Want de consument is natuurlijk niet gek: het loont beslist om even door te rijden tot het eerste tankstation voorbij de grenspaal.

Lees hier
verder.Rikus Spithorst - Uber is beter

Eindelijk gebeurt er iets dat écht het kaf van het koren kan scheiden. Onbeschofte taxichauffeurs komen er niet langer mee weg: ze krijgen een lage score in het Uber-systeem en worden minder of zelfs helemaal niet meer gevraagd voor een ritje.

Lees hier
verder.Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 2.Pouwels -
Voortplanting


 

Pas hoorde ik een paar leerlingen elkaar overhoren. Het volgende uur zouden ze bij biologie een proefwerk over voortplanting gaan maken. Met een half oor luisterde ik mee en tot mijn verbazing ging het de helft van de tijd niet over voortplanting, maar juist over het voorkomen daarvan.

Lees hier verder.
Luc van Lier - Misdaadprofiteur

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan media-advocaat Peter Plasman naar aanleiding van de mislukte overval op een juwelier in Deurne.

Lees hier
verder.


  Rikus Spithorst - Spooragenda is oude wijn in nieuwe zakken

Om maar met de deur in huis te vallen: ik heb geen hoge verwachtingen van al die mooie woorden die in de Lange Termijn Spooragenda deel 2 zijn opgeschreven. Dat is een harde boodschap, maar de eerlijkheid gebiedt mij toch om dit te zeggen.

Lees hier
verder.


  Danny Teders -Topsport en … 

Wanneer het behalen van je doel realiteit is geworden, lijkt alles mogelijk en ligt de wereld aan je voeten. Zo ook in de sport… Kijk naar de zilveren medaille op de 5.000m van Jan Blokhuijsen in Sotsji  of het debuut van schaatsster Irene Schouten op het WK Allround in Thialf. Dat zijn de momenten waar je als topsporter jaren voor hebt getraind en dag in dag uit naartoe hebt toegewerkt.

Lees hier
verder.


Pouwels- Eten met God

Pas geleden uit eten geweest met God. Nou ja, van eten is het niet gekomen. Het plan was om gewoon even bij te praten, was wel weer eens nodig. God en ik hebben namelijk een bijzonder moeilijke omgang met elkaar. We zijn het zo’n beetje over alles oneens. Daarnaast stoor ik me nogal aan zijn idiote manier van communiceren.

Lees hier verder.


Luc van Lier - Samenleving-Gangstertuig: 2-0

Het belangrijkste binnen een goed huwelijk is dat je als het er écht op aankomt op elkaar moet kunnen rekenen. Dat heeft die juweliersvrouw uit Deurne heel goed begrepen. Ze zag op de bewakingscamerabeelden dat de juwelierswinkel waar haar man op dat moment aan het werk was, werd beroofd. Ze stormde de zaak in en schoot beide overvallers dood. Eigen rechter of beschermer van lijf en goed?

Lees hier
verder.Nick Mulder - Positieve rancune

De afgelopen week sta ik met grote ogen te kijken naar de zich etalerende fatsoenlijke mensen in dit land. Ik had al begrepen dat er iets bestaat als 'positieve discriminatie', en vandaaruit bestaat er dan logischerwijs ook positieve verkrachting, opbeurende straatroof en gezellige inbraak, maar 'positieve bloeddorst' is nieuw voor me.

Lees hier
verder.


Rikus Spithorst - NS en reiziger slachtoffer van symboolpolitiek

De Telegraaf schrijft dat in de Lange Termijn Spoor Agenda een rem wordt gezet op de buitenlandse activiteiten van de NS.

Twee dingen zijn tegelijkertijd waar. De NS besteedt veel energie aan activiteiten in het buitenland. De prestaties van het reizigersvervoer op het Nederlandse Hoofdrailnet zijn onvoldoende, getuige de boetes die de NS jaarlijks opgelegd krijgt. Maar dat die twee zaken beide waar zijn, betekent nog niet dat er tussen die twee een onlosmakelijk oorzakelijk verband bestaat.

Lees hier
verder.Driek Oplopers - Winanda Ludwig fout op Twitter

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor Wajong-hater Winanda Ludwig, namaakprins Pieter, Estelle de spookstemster, homo’s in Alkmaar en Drieks eigen windenergie.

Lees hier
verder.Pouwels - Zaadje

Op een dooie zondagmiddag, een jaar of wat geleden, was ik de tijd aan het doden met het op internet zoeken naar extremiteiten. Nee, niet van de seksuele soort, maar de rest. De krachtigste bom (Tsar Bomba, 10 x de kracht van alle explosieven die in de Tweede Wereldoorlog zijn gebruikt samen), de langste man (Robert Wadlow, 2,72 meter), de oudste boom (Metusalem, 4846 jaar oud en ja, hij leeft nog). Dat werk.

Lees hier
verder.
  Driek Oplopers - Volkert de mond gesnoerd

Die Marten Fortuyn is natuurlijk een onvoorstelbare zak hooi. Gaan corresponderen met de moeder van Volkert van der Graaf om dat mens uit te horen. En dan op de dag dat bekend wordt dat Volkert, net als alle gelijksoortige veroordeelden, in aanmerking komt voor vervroegde vrijlating, op de televisie gaan citeren uit de brief van Volkerts moeder. Terwijl Volkert van der Graaf vakkundig de mond is gesnoerd.

Lees hier
verder.  Zonnetje40 - Rood licht

Huwelijksperikelen in een serie. Vrachtwagenchauffeur Michael, bankbediende Monique.

Lees hier
deel 1.
Driek Oplopers - Wilders deserteert

Een Kamermeerderheid wilde een debat over de uitspraken van Wilders. Maar de PVV weigert aan dat debat mee te doen, zodat dat debat amper meer zou kunnen zijn dan een rondje selectieve verontwaardiging. Het debat is dus afgeblazen. Wilders is daarmee niets meer en niets minder dan een deserteur.

Lees hier
verder.
 Luc van Lier - Hamit Karakus en de eerwraak

Luc van Lier buigt zich over het nieuws. Op dinsdagochtend een serie satirische brieven aan Nederlanders die onderwerp zijn van de actualiteit. Vandaag een brief aan de teruggetreden Rotterdamse PvdA’er Hamit Karakus.

Lees hier
verder.
Rikus Spithorst - Mansveld moet aan de slag met ProRail

Teleurstelling bij ProRail over de stevige kritiek die werd geuit naar aanleiding van de ernstige problemen waarmee de treinreiziger van en naar het noordelijke deel van Noord-Holland te kampen kreeg. Maar was die kritiek dan niet terecht? Zijn de problemen van gisteren en vandaag een incident, of zijn ze symptomatisch?

Lees hier
verder.
Pouwels - Slachthuis 1

De man stond op de rand, keek weer eens naar beneden en zuchtte. Het had allemaal niet zo hoeven gebeuren, maar het was wel zo gegaan.  Met een vermoeid hoofd na een lange dag werken in de auto stappen en dan malen. Zo veel malen dat hij niet opmerkte dat er een meisje (12) voor zijn auto van haar fiets viel. Zo veel malen dat hij een halve seconde later had geremd dan nodig was geweest. Het meisje was dood en hij was moordenaar geworden. Zo gaat dat.

Lees hier verder.
Nick Mulder - Oorlogshelden

Wat is het geval: ik blijk, volwassen geworden, een democraat te zijn. Een echte. Ik ben geen 'fatsoenlijke' democraat, die, ondanks het bestaan van de definitie van democratie, zelf wel even bepaalt waar de grenzen van de democratie horen te liggen, alsof de wereld rond is omdat dat van haar verwacht wordt. Ik ben ook geen democraat die de straat oprent om van de democratie te eisen dat ze bepaalde groepen mensen hoort uit te sluiten omdat 'die niet deugen'. Dat soort briljante toevoegingen en voetnoten maak ik niet, ik hou me strak aan de definitie, omdat ik onderhand één van de weinigen lijk te zijn die nog begrijpt waarom we die definitie ooit opgesteld hebben zoals ze is, en wat het gevaar is als we menen in onze goedbedoelde emotie boven die definitie te kunnen gaan staan.

Lees hier
verder.

Bordfried Gooymans - Revolte van de vrijheid

Waarde lezers, waar de werkelijkheid van Wilders' politiek doorgaans traag en eentonig voortdruizelt heeft zijn achterban nu het roer gegrepen en gisteravond een interne revolte ontketend. Verbazend, zijn gewraakte uitspraken heeft hij immers vaker gedaan in de Tweede Kamer, het laat zich raden dat een andere reden zich aandient: de man is een zeer brakke manager.

Lees hier
verder.
Bordfried Gooymans - Willen we meer of minder democratie?
 
Democratie is de heftigheid van een oorlog, zonder de oorlog. We zijn zó ver gegaan in het pacificeren van onze maatschappij dat we vergeten zijn dat een democratie ontworpen is om ruimte te kunnen geven aan een totale koude oorlog, teneinde een echte te voorkomen. Daarom is het, waarde lezer, zo ontzettend onverstandig vocaal geschokt en diep-emotioneel te weigeren die koude oorlog toe te staan. We zullen wel moeten omdat die zich anders verplaatst naar de straten.

Lees hier verder.
 

Driek Oplopers - No way, Hoevers!

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor nietskunners Dijsselbloem en Wiebes, Stichting Taalverdediging, stemmenronselaar Suna en heel verstandige kledingvoorschriften.

Lees hier
verder.


Driek Oplopers - Geert Goebbels

Een hoop tumult deze dagen over lelijke dingen die zijn gezegd. En steeds vindt het halve land dat de vertegenwoordiger van de andere helft zijn mond moet houden. Dat is raar.

Lees hier verder.


Rikus Spithorst - Verleiden is beter

Onlangs was ik op een congres van Beter Benutten, een initiatief van het Ministerie van IenM. Daar sprak ook iemand die heel veel weet van menselijk gedrag. Keer op keer wijst onderzoek uit, dat het aan de burger uitleggen waarom bepaald gedrag wenselijk is, amper effect heeft. Nee, resultaat boek je door de burger te verleiden. Door het aantrekkelijk te maken om het gewenste gedrag ook te vertonen.

Lees hier verder.


Driek Oplopers - Teeven wascht witter

Iedere vrijdag smeedt Driek Oplopers het nieuws van de voorbije week aaneen. Vandaag aandacht voor witwasser Teeven, botstrams en roesthelikopters, alcoholmisbruik en een hotel voor het volk.


Lees hier verder.