17 mei 2018

   Paul - Best wel knap

Heb je dat nou ook, dat je aan het zappen bent en ineens bij Andre Rieu belandt? En daar niet meer wegkomt? Best wel knap. Niet dat ik de muziek leuk vind, maar toch zou ik er stiekem wel eens bij willen zijn. Erkennen dat ik het leuk vind mag en zal ik nooit. Iedereen die aanwezig is toont gelukkig. Bah. Dus ik ook. Al was het maar voor een kwartiertje, want zolang duurde het gebeuren.

Er was een beetje teleurstelling in mij aanwezig, maar ook het geluk dat ik niet nog langer naar deze totale indoctrinatie moest kijken, want zelfstandig bleek ik niet in staat door of terug te zappen. En toen was het over en begon het journaal. Met dooien en gewonden in Syrië. Wat een ellende.

Dat had ik trouwens ook met Dotan, al heb ik daar al een tijdje niets van gehoord. En dat is best wel knap, want ondanks zijn populariteit vond ik het niks, maar het lukte me niet om het af te zetten. Ik gunde hem die aandacht heus wel. Bleek dat hij allemaal fans had die hij zelf was. Nou en? Het is toch fijn om jezelf zo op te hemelen. Dus wat geeft dat nou?. Ik geef hem helemaal gelijk. En helemaal geluk. Jammer dat het mislukt is. Hoe dan ook, het was zijn verdiende loon dus eigenlijk had hij er rijk door moeten worden.

In trant van: “hoe doe jij dat? Nou zo. Daar geef ik cursussen in. En ik schrijf er een boek over.” De titel van het boek heb ik al. “Het secreet” Want zo werd een wc vroeger genoemd. Dat je gewoon overal schijt aan kunt hebben. Zeker als je er niemand kwaad mee doet.

Van mij mag het.

Dan zie ik Mark Zuckerberg op tv. Die zijn geld verdient met advertenties. Prima. En dat je daar mutimiljardair van kunt worden. Ook best. Dat je foto’s van blote borstjes verbiedt. Ik zit er niet mee. Waar ik wel mee zit dat je Kim Phuc niet herkent, als een naakt Vietnamees meisje, want ja dat is al zo lang geleden (1972). Dat je zoveel geld hebt verdient dat er eigenlijk niets meer bij kan, maar dat het niet gaat om de dollars, maar om het manipuleren. En dat de hypocriet er mee wegkomt. Ach, best wel knap.

Ik weet nu waarom ik zo’n pestpokke hekel heb aan Paul David Hewson. Wie? Nou het is een matig muzikantje van heel slechte liedjes. Oke, oke, dat is natuurlijk een kwestie van smaak,

maar alles lijkt op elkaar en er zit al decennia lang geen progressie in. Wel heel herkenbaar, maar dat is Bach ook. Wiens muziek ik ook maar zozo vind. Best wel knap. Het ergste is dat Paul David zich uitgeeft voor weldoener voor anderenen, en zichzelf op de borst klopt hoe fantastisch hij wel niet is. Wel/niet is. Die zinsbouw zegt al veel. Is het nou wel, of is het nou niet? Nou, hij kan dat omdat hij nauwelijks belasting betaalt en zich dan druk maakt om allerlei zielige projecten en daarmee goede sier maakt. En dat wij Nederlanders er niks aan doen! Integendeel als je dan ook nog de dividendbelasting afschaft, voor multinationals, maar de btw op groenten en fruit verhoogt met 50%.

Kijk, ook André maakt goede sier. Door in eerste instantie veel te goed voor zijn werknemers te zorgen. En hij betaalde op een gegeven moment zoveel belasting dat hij er bijna aan onderdoor ging. Kijk, dat soort mensen draag ik op handen. Wordt het niet eens tijd dat Rieu Dotan opneemt in zijn orkest als trommelaar (of als gast) of als goede bedoeling? Dat is best wel knappe manier om om te gaan met je publiek.