14 jan 2017

   Paco Painter - Getraumatiseerden door uitblijven noodweer

Nederland zette zich schrap voor een noordwesterstorm in combinatie met springtij en pakken sneeuw. Maar dat liep anders. Hulpverlenend Nederland is druk met opvangen van gedupeerden. Wij togen naar Oost- Termunterzijl waar traditioneel veel getraumatiseerden vandaan komen en spraken met enkele zeer geschokte gedupeerden.

Dorus Pijpkaneeltje (44): ‘Weet u wat het ergste is? ik heb vanwege het weerbericht een splinternieuwe arrenslee met twee bijbehorende Friese trek-en duwwerkpaarden gekocht om toch met mijn ernstig zieke vrouw een ritje te kunnen maken. Ik heb daar Goddomme mijn huis voor verkocht. Vandaar dat ik in deze stacaravan woon,’ en hij wijst op een soort zuipkeet van minimale afmeting achter ons. ‘Het ergste wat ik heb moeten overwinnen was de aankoop van die Friese knollen.’

Op onze vraag hoe ziek zijn vrouw was, zegt Dorus: ’Verkouden! Volgens drie doktoren een ernstige vorm van gerelateerde vogelgriep. Binnenkort moeten wij onderduiken want de dierenbescherming wil mijn vrouw preventief ruimen. Kunt u zich voorstellen hoe ik er aan toe ben? Ik ga het KNMI een proces aandoen wegens in gebreke blijven, ja! Ons was zwaar gevaarlijk weer beloofd en wat krijgen wij? Een waterig zonnetje met windkracht 2.3! Geen sneeuwvlok gezien terwijl ons gevaarlijke en gladde toestanden beloofd waren.  Er zouden Godgloeiende….(piep) dijkdoorbraken en overstromingen plaatsvinden. Resultaat? Niks aan de hand, gatverdamme!! Vind je het dan gek dat  iemand als ik daar aan onderdoor ga? Doe ons een lol en zet op uw website een echt, op waarheid gebaseerd weerbericht in plaats van die angstaanjagerij van het KNMI.

En omdat wij nog van de oude stempel zijn, wij leefden nog in het tijdperk dat het weerbericht zó klonk als er een sneeuwjacht op komst was: “Morgen storm en sneeuw. Wees voorzichtig op de weg!" Dat was het. Meer niet!

Weerbericht voor morgen:

Misschien enige sneu en sneubuien

Wellicht wind of storm, maar wellicht ook niet.

Temperaturen variërend van -10 tot + 10 graden met een afwijking naar boven en beneden.

Be careful out there...