2 feb 2017

   FraLa - Zo is er altijd wat.

Er zijn momenten dat ik het allemaal niet meer zo goed begrijp. Die momenten volgen elkaar in steeds rapper tempo op en tegen de tijd dat de verkiezingen echt voor de deur staan, zal ik waarschijnlijk een wekenlange periode van onbegrip doormaken.

Wie of wat zou mij kunnen helpen tot een beter begrip te komen? Mainstream media zouden niet meer te vertrouwen zijn. Slechts hetgeen wordt verkondigd door partijleiders en presidenten, die dankzij populisme omhoog zijn gevallen, is de waarheid. En als er media zijn die deze ‘waarheid’ ondersteunen, moeten die ook worden geloofd.

Op zich aanlokkelijk. Hoef je nergens meer over na te denken. Klinieken waar lobectomie wordt uitgevoerd, zouden het dan wel eens druk kunnen krijgen. Waarom zou je al die overtollige hersenen met je meesjouwen, als je ze toch niet gebruikt.

Hoe het met die ‘de enige echte waarheid’ ondersteunende media in Nederland zit, weet ik niet precies, maar in de VS is er TV-zender Fox en niet te vergeten het Breitbart van Trump’s maatje Steve Bannon. Via internet zowel Fox als Breitbart op mij in laten werken en bij alles wat ik zag en hoorde dacht ik: “je nekt uit je lul”. CNN, NBC, New York Times nep nieuws verwijten, maar zelf bepaalde feiten weglaten of ze in een oneigenlijke context plaatsen, heeft mij toch doen besluiten de mainstream media nog maar even te vertrouwen. Maar wel kritisch blijven. Ben niet zo voor lobectomie. Aan mijn lijf geen mayonaise.

Breitbart meldt dat Trump zich uit het klimaatakkoord zal terugtrekken en verwijst naar een persconferentie in Londen. Klik je dat aan dan kom je bij argusmedia.com. Argus doet o.a. in olie, petrochemische producten, energie en nog veel meer leuks…. En de gemiddelde Amerikaan maar denken dat Trump lekker bezig is voor het volk. Als er banen bijkomen i.v.m. nieuwe infrastructuur (o ja, Argus handelt ook in asfalt…) is dat bijvangst. Nieuw leven blazen in die ter discussie staande oliepijplijn vanuit Canada (hé, alweer OLIE) is goed voor de VS. Niet alleen om minder afhankelijk te zijn van het Midden Oosten, maar ook voor de Amerikaanse staalindustrie, want die pijpen maken we van Amerikaans staal. Naar ik heb begrepen was voor de gebouwen van Trump Chinees staal goed genoeg…

Myron Ebell, een leidende figuur als het gaat om ontkenning van klimaatverandering, is door Trump aangesteld de “Transition” van de Environmental Protection Agency (EPA) voor te bereiden. Ik lees net dat de kans aanzienlijk is dat deze EPA wordt opgeheven…

Diezelfde Mr. Ebell is pas geleden op Downingstreet 10 geweest. Misschien voor een extra toelichting over het terugtrekken uit het klimaatakkoord? Trump zal hem wel zeer, zeer bekwaam vinden, want hij heeft immers gestudeerd. Klopt; filosofie. Ik denk dat die schreeuwende marmot uit  de TV-commercial van Eneco deze meneer Ebell heel graag wil bijten.

Niet zo vreemd toch dat ik af en toe de kluts kwijt ben en het niet begrijp? Zo ben ik ook te dom om te begrijpen waarom een jochie van 5 jaar uren ondervraagd is om te controleren of hij geen bedreiging voor de USA vormt. Kan ik met mijn pet niet bij. Zelfs al had ik een hoge hoed dan zou het nog een mission impossible voor mij zijn.

Zag ook nog een stukje Tweede Kamer amusement. Moet altijd wel lachen om Wilders en vraag mij af wanneer hij wordt vervangen door zo’n opwindpoppetje dat heel lief “softies”, “het land teruggeven” en “moslim-tsunami” kan zeggen. Nu volg ik dit soort uitzendingen niet bepaald frequent en er kan dus sprake zijn van toeval, maar ik zie altijd zo’n beetje dezelfde mensen bij die microfoon. Ik schat dat ik 120  tot 130 Kamerleden omver kan lopen zonder te beseffen dat het Kamerleden zijn en mogelijk is dat nog een lage inschatting. Maar die grote hoeveelheid onbekenden (althans voor mij) brengen wel hun stem uit bij wetsvoorstellen etc. Iemand horen roepen dat dat volgens de discipline van de fractie(= fractieleider?) verloopt. Mocht dit inderdaad zo zijn dan vraag ik mij vervolgens af of we al die slaafs de fractiediscipline volgende stemmers niet eenvoudig tot echte papieren tijgers kunnen transformeren. Partij ABC heeft 10 zetels? Dan stemt de fractieleider van partij ABC met 10 stemmen tegelijk. Scheelt 9 keer ruim een ton aan salaris. Wel erg kort door de bocht. Geef ik toe, maar als liefhebber van een goede bochtentechniek zeg ik samen met Max Verstappen: Je moet ergens beginnen.