4 feb 2017c

   Harold International - Erdogan en Trump

Na verkiezingen in belangrijke wereldstaten kwamen recentelijk twee psychopaten aan de macht. Geitenneuker Erdogan in Turkije, kutjesgraaier Trump in de Verenigde Staten. Maar daarmee houdt de gelijkenis dan ook wel op. Althans, tussen die twee landen.

Turkije bleek rechtsstatelijk niet bestand tegen de grillen van de idioot Erdogan. Rechters werden doodleuk naar huis gestuurd, politiemensen ontslagen, kranten verboden, het internet gecensureerd en scholen gesloten. Erdogan kon zijn doodgewoon zijn gang gaan, en onder de Turkse bevolking ontstond nauwelijks weerstand tegen dit Islamofascisme. Niet zo gek, voor een land dat grotendeels wordt bevolkt door ongeletterd klootjesvolk.

Dan gaat het er in Amerika toch beter aan toe. De New York Times boekte, toen de krant ook na de verkiezing van Trump gewoon de waarheid over deze enge viezerik bleef opschrijven, een enorme oplagestijging. Natuurlijk, veel rednecks halen hun informatie met hun achterlijke kop nog steeds bij liegmedia als Breitbart en Fox, maar steeds meer Amerikanen raken op de hoogte van hoe de zaken werkelijk in mekaar zitten. En, zeker net zo belangrijk: het ziet er inderdaad naar uit, dat de Amerikaanse rechtsstaat voldoende stevig is om weerstand te bieden tegen de onwettelijke maatregelen die Trump voorstaat. Een rechter in Seattle verbood het inreisverbod dat Trump had afgekondigd voor mensen met een paspoort van Arabische staten, althans, die staten waar Trump niet zelf zakelijke belangen had. Dus het werkt. Mensen in Amerika gebruiken hun bevoegdheden om de schandelijke plannen van The Donald af te schieten. Dat is hoopgevend.

En om aan te geven, hoe enorm Donald Trump niet goed snik is: hij heroverweegt de normalisering van de betrekkingen met Cuba. Wegens de mensenrechten. Een seksistische racist die een ander over mensenrechten de maat neemt… We gaan echt schaterlachend de komende tijd tegemoet. Dikke pret. Tot Trump wordt uitgeschakeld.