16 augustus 2018

FraLa - Ga eens lekker brassen

Leuk speelgoed hoor, dat internet. Daarmee kan je virtueel op reis. Laat je zorgeloos de hotels ‘ongefilterd’ van laag naar hoog oplopen. Op de laatste, dus duurste, pagina van Londen zou ik op 5 september voor een suite in The Curtain €.11.173,- kwijt zijn. Dat is dan wel inclusief ontbijt. Bij het ook niet bepaald goedkope Bulgari Hotel is het ontbijt (€.38,-) niet inbegrepen, maar toch ben ik daar voor 1 overnachting in een tweepersoonskamer €.4.244,- kwijt. Booking.com stelt mij voorts gerust door te melden dat het hotel vlakbij de metro is.

Ik kan een ieder verzekeren dat als ik ruim 4.000 euro kan ophoesten voor een nachtje knorren, dat ik dan vervoerd wens te worden met een limousine of op zijn minst met een nette taxi. Ik ga dus niet tussen allerlei natte regenjassen van Londenaren in een metro staan.

Een overnachting op 5 september te Parijs in het Best Western Plus la Demeure (Reviewcijfer Booking.com: 8.4) komt trouwens ook al op €.382,-

Het plezier in dergelijk ‘luchtfietsen’ wordt aanzienlijk versterkt als je zojuist allerlei tarieven voorbij hebt zien komen, die wel te behappen zijn.

Als je begin juni van een lange trip door Spanje bent teruggekeerd en je moet wachten tot laat in oktober voor een weekje relaxen op Rhodos, kan een mens wel eens onrustig worden. Zeker bij dit warme weer en de aanblik van al die verdorde velden.

Maar qua kosten zou een extra trip ook weer niet te gek moeten worden. Gelukt!

Ik vlieg nu in september om 18.50 uur met Transavia naar Barcelona. Daar wordt een brave Opel Astra gehuurd en vervolgens rijd ik naar mijn nachthok, zo’n 10 minuten sturen van de luchthaven.

Op de eerste dag gaat het even naar Lloret de Mar. Dat was zo’n 14 jaar terug al onherkenbaar als ik het vergelijk met mijn tijd als toerist en vooral als receptionist/excursiegids/reisleider begin jaren 70. Echt veel te zoeken heb ik er niet meer. Doorkarren naar het achterland van de Costa Brava dus. Twee nachten geboekt in een dorpshotel nabij Santa Coloma de Farnes. Reviewcijfer Booking.com: 8.6

De volgende dag een lokale rit waarbij ik ga proberen herinneringen op te halen in plaatsjes als Besalu, Castellfollit de la Roca en de vulkaanachtige omgeving bij Olot.

De derde dag door naar het uiterste Noorden van Catalonië. Klein plaatsje ten Westen van Andorra. Ook aldaar 2 overnachtingen gepland. Reviewcijfer Booking.com: 8.3

Tenslotte zijn er nog 2 overnachtingen in de provincie Lerida. Reviewcijfer Booking.com: 9.0. En na 1 week vlieg ik dan weer braaf naar huis, waar ik overigens pas na middernacht arriveer.

Vlucht heen en terug, huurauto met onbeperkte kilometers en afkoop eigen risico, 7 overnachtingen (5 incl. ontbijt) in een- of tweepersoonskamer (dus niet op een al dan niet gemengde slaapzaal ) slaan een deuk in mijn spaarvarkentje van €.356,-

Daar komen uiteraard nog benzinekosten en kosten voor het verzorgen van de inwendige mens bij.

Of ik zo’n weekje Spanje met gesloten beurs wens te ruilen voor 1 nacht in The Curtain of Hotel Bulgari? Niet dus.