2 februari 2020

  Rikus Spithorst - De moffenhoeren van Baudet

U kent ze wel, die foto’s van vlak na de oorlog. Kaalgeschoren vrouwen, die publiekelijk werden vernederd wegens te intensieve omgang met Duitse soldaten of hooggeplaatste NSB’ers. Moffenhoeren.

Zo nu en dan steekt dat begrip de kop weer op. Want ook nu zijn er vrouwen die “dierbare vriendinnen” zijn van hooggeplaatste neonazi’s, zoals de uiterst boreale heer Baudet en zijn NSB-advocaat.

Ook de afgelopen dagen werd ons politieke landschap ernstig ontsierd door een tweetal van die moffenhoeren en hun goede neonazivriend. In de trein waarin de dames zaten, kwam een controleploeg in burger de vervoerbewijze controleren. De dames weigerden hun OV-chipkaarten te laten checken, waarschijnlijk omdat de controleurs een Noord-Afrikaans uiterlijk hadden, en waren daar pas toe bereid toen een politieman ingreep. Ze deden later hun beklag bij de heer Baudet, net zoals die meisjes in de Tweede Wereldoorlog ook hun beklag deden bij hun favoriete Duitse legerofficier of de NSB-burgemeester.

Baudet vond het nodig om het relaas van zijn “dierbare vriendinnen” op Twitter aan de orde te stellen:

Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastig gevallen door vier marokkanen in een trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los van politiek correct gelul! Red dit land!

Diep en diep treurig. Marokkanen (met een hoofdletter, meneer Baudet!) de grond intrappen terwijl dat helemaal onterecht is. En wat ook bijzonder is, is dat de heer Baudet, die in de media altijd Haantje de Voorste is, nu weigert de media te woord te staan. Dan ben je echt een eersteklas hufter. Met je grote smoel.

Ik vraag mij wel een paar dingen af.

Ten eerste: wat onderneemt NS-baas Van Boxtel tegen het schofferen van zijn personeel door een politicus?

Ten tweede: wat ondernemen de vertegenwoordigers van de Marokkaanse gemeenschap tegen het onterechte, pure racisme van de heer Baudet?

Ten derde: honoreert het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren mijn verzoek, de heer Baudet in de media nergens meer aan het woord te laten wegens zijn plotselinge weigering de media te woord te staan, terwijl hij anders regelmatig onze media ontsiert met zijn kletsverhalen?

't Zal mij benieuwen...