Rikus Spithorst - Baantje voor Teeven nekt VVD

Laat ik vooraf stellen dat ik de PVV een uiterst afkeurenswaardige partij vind. Een horde meelopers met een psychopaat die op zich best wel zinnige meningen weet om te vormen tot rare karikaturen.

De elite van ons land zegt keer op keer dat het electorale succes van de PVV telkens weer stoelt op het stemgedrag van dom klootjesvolk. Maar sinds vandaag weet ik beter.

Fred Teeven. Pleegde rond het begin van deze eeuw een ambtsmisdrijf, uitgerekend als Officier van Justitie. Op illegale wijze, en buiten zijn bazen om, schoof hij een drugscrimineel een voordeel van miljoenen euro’s toe. Niet fraai, en al helemaal niet voor een hoeder van de wet. Later, als VVD-bewindspersoon was hij nauw betrokken bij het keer op keer voorliegen van de Tweede Kamer over diezelfde deal. Dat kostte hem uiteindelijk zijn staatssecretariaat. Leest allen het meer dan uitstekende boek van Bas Haan over deze kwestie!

Uitgerekend de ambtsmsdrijver annex politieke charlatan Fred Teeven is op instigatie van zijn partij nu voorgedragen als lid van de Raad van State, ons hoogste rechtsorgaan in politiek-bestuurlijke zaken. Ik meende dat 1 april nog een week of zes van ons verwijderd is, dus haalde ik mijn schouders op toen ik het bericht las. Onterecht. Dit is geen briljante grap, maar keiharde realiteit.

Voorzover je de politieke peilingen mag geloven, worden de komende verkiezingen een nek-aan-nekrace tussen de VVD en de PVV. Door de onthulling van vandaag kan de PVV de zege haast niet meer ontgaan.

Komt dat doordat dom klootjesvolk op De Blonde Leider stemt? Nee. Dat komt dan doordat de kiezer de VVD laat vallen. Want in tegenstelling tot wat men steeds beweert: de kiezer is niet gek.