Paco Painter - Camiel Eurlings, de Moeder Theresa van het IOC

Numerologie is een vorm van waarzeggerij die zich bezighoudt met enerzijds esoterische, symbolische aspecten van getallen, en anderzijds met bredere interpretaties van getallensymboliek. Het wordt beoefend door mensen met roestvrijstalen sterrenbeelden en kettingen om hun nek. Tegenwoordig noemen wij het overigens Mindf*ck, maar dat geheel terzijde.

Ik las dat Camiel Eurlings, oud politicus, ex KLM baas en aangeslagen IOC lid als geboortegetal 9 heeft. En wat lees ik over de 9? Dit:

“De 9 leert te geven in de ruimste zin van het woord. Zichzelf volledig weg te cijferen voor anderen, zich te bevrijden van zijn vooroordelen, geen gezag uit te oefenen, maar geduld, tact en tolerantie te ontwikkelen."

Daar is ons Camiel dan niet geheel in geslaagd..

Daar denk ik over na. Hebben ze gelijk, al die mensen die Eurlings verketteren om zijn gedrag?

Je zou bijna gaan geloven dat Camiel Eurlings van een andere planeet komt. Waar iedereen elkaar trakteert op gescheurde lippen, gebroken botten en blauwe ogen.

Aan alle commentaren te horen op zowel de sociale als de a-sociale media van de laatste weken, zou je denken dat alleen Eurlings vrouwen in elkaar slaat. Dat de rest van de bevolking louter bestaat uit ideale schoonzonen en schoondochters.

De laatste kritiek die ik hoorde ging over het besmeuren van de Olympische gedachte. Het naar beneden halen van sport in het algemeen door IOC-lid Eurlings. Dat zo’n man dus niet thuis hoort in de sportwereld. Olympische medaillewinnaars willen geen lintje omgehangen krijgen van zo’n enge vrouwenmishandelaar. Kortom Caniel moet oprotten!

Mag ik al die scheldende critici dan verzoeken even stil te staan bij de berg boter op hun hoofd?

Waar bleef de kritiek van sporters a-sociale media en IOC toen de Olympische Spelen in China werden gehouden. En waar mensenrechten hetzelfde betekent als koeienstront?

Waar bleef de kritiek toen de WK voetballen aan Qatar werd toegewezen, waar intussen tientallen bouwvakkers, herstel, slaven, zijn omgekomen door de barre omstandigheden waarin zij de stadions moesten bouwen?

Waar bleef de kritiek toen Rusland de WK dit jaar mocht organiseren. Ik bedoel, Rusland??? Bij Poetin vergeleken is Camiel Eurlings de Moeder Theresa van de Sportwereld.

Camiel heeft intussen ontslag genomen. Onder druk. Prima, dan moet je je handen maar thuis houden. Eigen schuld! Maar als ontslag de norm gaat worden voor een vergrijp van losse handjes, dat overigens allang voor de rechter is geweest, mag half Nederland eerlijk gezegd ook wel ontslag nemen.