20 juli 2014

   Danny Teders - Sport wordt is bijzaak

Het is lang geleden dat ik ’s ochtends eerder mijn bed uit ben gekomen om de televisie aan te zetten. Deze week is het gebeurd, Met verbazing volg ik de berichten die tijdens het Journaal worden weergegeven over vlucht MH17. Hoe is het nou mogelijk dat er ‘zo maar’ een random vliegtuig uit de lucht wordt geschoten? 298 mensen die niks met de situatie tussen die twee landen te maken hebben, maar alles hebben moeten geven voor die situatie. Weg, foetsie, verdwenen!

2018: het jaar dat Rusland gastland is voor het wereldkampioenschap voetbal. Na al die kritiek die het land heeft gekregen in de aanloop naar de Olympische Winterspelen afgelopen jaar, de oorlog die het voert met Oekraïne, de pijn die het nu heeft bezorgd aan de wereld en de houding die de leiders aannemen. Hoe is het mogelijk om (al) over vier jaar een feest te vieren in dat land? Dat de wereld ‘vol trots’ naar het toernooi zal kijken.. Ik zie dat niet zitten!

Wat mij betreft moet de FIFA op dit moment haar eigenwaarde behouden en een statement maken naar het organiserende land.  Een land dat het WK organiseert moet een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld. Een land waar mensen trots op kunnen zijn en dat gelijkheid laat zien. De vlag met ‘say no to racism’ of ‘respect’ kan met geen mogelijkheid worden geshowd tijdens dat toernooi!

Rusland graaft een kuil voor zichzelf. Schaamte moet er op dit moment vooral heersen onder zijn burgers. Een land dat een perfect voorbeeld is van hoe het NIET zou moeten en waar de rest lering uit moet trekken. Laten we hopen dat de grote machten op deze wereld ingrijpen en het spelletje dat Poetin speelt stopt!

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.