5 aug 2014

  Luc van Lier - TBS voor Badr Hari

“Ik ben nu een ander mens.” Dat is een zin die je kunt verwachten uit de mond van een schizofreen. Want over vijf minuten is diegene wéér een ander mens. Toch valt die uitspraak ook regelmatig op te tekenen uit de mond van psychopaten.

Het beste voorbeeld is de geestelijk gehandicapte Badr Hari. Die zei niet heel lang geleden ook al dat hij een “ander  mens” was geworden. Blijkt niets van waar. Nog steeds dezelfde over het paard getilde idioot met grootheidswaan.

Badr vond in Nederland al dat regels voor hem niet golden. Een akelig spoor van botbreuken en andere verminkingen was het resultaat van die wangedachte. Nou ja, ik hoef u dat ook niet allemaal uit te leggen. Met dat akkefietje in de ArenA. Met die veronderstelling dat een horeca-inrichting niet onder het horecaverbod valt.

Badr zit al een poosje in Marokko. Logisch, in Nederland heeft hij niets meer te zoeken, sinds die voetbalprostituee op hem was uitgekeken. Badr reed in Marrakech in zijn auto met veel te hoge snelheid en door rood. Werd aan de kant gezet, maar probeerde te vluchten. Klemgereden. Agressief gedrag. Agenten uitgescholden voor hoerenzoon en bedreigd, en dus in de boeien geslagen. Badr kwaad, want hij is wereldkampioen, riep hij. Alsof regels niet gelden voor beoefenaars van de allerlaagste sport op de fatsoensladder. Kickboksen. Criminelen in de ring die vechten tot vermaak van criminelen buiten de ring. Fijn wereldje.

Nu twittert gestoorde Badr dat de agenten in kwestie waarschijnlijk hun baan zullen verliezen.

Kijk. Dan ben je dus de weg kwijt. Niet een klein beetje, maar helemaal. De rechter moet nog een definitieve uitspraak doen in een strafzaak tegen Badr, als ik mij niet vergis. Daarbij moet altijd de kans op herhaling worden meegewogen.

Gezien de verstandelijke vermogens van Badr-met-de-losse-handjes-en-voetjes en zijn onvermogen om zijn leven écht te beteren, kan er volgens mij slechts één straf worden opgelegd. TBS.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.