30 nov 2014

   Danny Teders - Het verhaal genaamd: Haast!

Na een goede, maar zeer koude training stap ik afgelopen donderdag de kantine van mijn voetbalvereniging binnen. Dit om eens achterover te leunen met een koud glas pils en de Europese wedstrijd van mijn club (PSV) te aanschouwen. Afgelast! Moet zeggen dat ik dan even baal, maar vervolgens toch mijn pilsje met vrienden opdrink en rustig terug naar huis ga. One side of the story.

Supporters die een ticket voor de match hebben gekocht, nachtje in het hotel hebben geboekt en een pittig duur vliegticket hebben aangeschaft, komen meer bedrogen uit. Tuurlijk is het overmacht en kan ook Estoril niks tegen het fenomeen ‘moeder natuur’ doen, maar door de bizarre prijzen van tegenwoordig wordt het wel een probleem. We leven in een te gehaaste wereld, waarin alles precies past en strak gepland is. Waar flexibiliteit van iedereen wordt gevraagd, maar die tegelijkertijd vrijwel onmogelijk is. Gebeurt er iets waar we geen rekening mee hebben gehouden, loopt alles letterlijk in het water. Second side of the story.

Wat zeg ik? Gehaaste wereld? Volgens mij ben ik het woordje ‘extreem’ vergeten, want kijk naar de KNVB op dit moment. Ze zijn, met al die professionals in dienst, tot en met vandaag nog niet bij machte om een geschikte dag te vinden waarop PSV - Feyenoord gespeeld kan worden. Deze wedstrijd is al twee keer verplaatst, doordat PSV afgelopen vrijdag de afgelaste tweede helft moest spelen tegen Estoril. De wedstrijden voor de rest van het seizoen zijn te strak op elkaar gepland om er zo maar een wedstrijd tussen te plakken. Kan toch niet? Waar is de organisatie die zegt dat het nu wel genoeg is. Clubwedstrijden, beker, internationaal, vriendschappelijk, interlands. Redelijk wat schema’s die gelijk moeten lopen en waar nog wel vaker een ‘moeder natuur momentje’ in plaats zal vinden. Meer, meer, meer… dit zal, zoals ik al eerder heb beschreven, ten koste gaan van het lichaam van de sporter, maar ook zeker van de portemonnee van de supporters. Alles draait uiteindelijk weer om de centen bij de BVO’s, waarbij de stadions vol moeten zitten en het liefst zo vaak mogelijk. Third side of the story..

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.