5 maart 2015

   Driek Oplopers - Fred en Ivo Korsakov

Het is genoegzaam bekend: overmatig drankmisbruik is de pest voor je geheugen.

Ik noem even twee risicogroepen.

Rechtenstudenten. Zijn doorgaans lid van een studentenclub, veelal met rare namen als Minerva of Copulus Lorum. Op de clubfeestjes wordt enorm veel gezopen. Bieren, heet dat. Met als enige doel om stomdronken een lelijk universiteitsmeisje met bloeddoorlopen ogen het hof te maken, teneinde onzedelijke handelingen te verrichten, bij wijze van wanhoopspoging om de seksuele escapade tot een goed einde te brengen. De stereotype vraag “Heb je nog geneukt vannacht” mag als geheel retorisch worden beschouwd. De studenten in kwestie zijn daarvoor veel te dronken, en áls het er al van is gekomen, weten ze zich er de volgende dag niets meer van te herinneren.

VVD’ers. Doen zich op de hockeyclub tegoed aan grote hoeveelheden sherry, wijn en bier. Bezoeken de kantines van organisaties met rare namen als Klein Zwitserland of Pinokéokéoké. Of ze gaan uit “eten” met dubieuze zakenrelaties, waarbij men steeds vergeet dat “uit eten” betrekking heeft op het nuttigen van vast voedsel, en niet op het achteroverslaan van overmatig dure wijnen. Van daaropvolgend bordeelbezoek blijft in de in alcohol gedrenkte breinen niets hangen. Eigenlijk best zonde van de poen.

Heus. Al dat gezuip is echt niet goed voor het kunnen onthouden van belangrijke zaken. En het wordt natuurlijk pas écht link, als je tot beide risicogroepen behoort of hebt behoord. Rechtenstudent én VVD’er.

En dat komt vaker voor dan je denkt. In ons departement van Justitie. Zowel de minister als de staatssecretaris zijn dubbel belast. Minister Ivo Opstelten (die door zijn staatssecretaris steevast wordt verward met ‘De Hakkelaar’, maar dat is dan weer een heel andere crimineel) en staatssecretaris Fred Teeven. Allebei totaal de kluts kwijt. Korsakov. Kan niet anders.

Nee. Ik heb geen idee, hoeveel ik op, zeg, 12 oktober 2001 kwijt was aan boodschappen bij Albert Heijn. En nee, u zult zich ongetwijfeld niet meer herinneren, voor hoeveel gulden u heeft getankt op dat tankstation aan de A2 waar ze altijd van die lekkere gevulde koeken hadden. Dat hoeft ook niet. Maar grote uitgaven, die weten u en ik ons nog wel ongeveer te herinneren.

Maar heus, het kan niet zo zijn dat iemand met zelfs nog maar een schamel restje geheugen in zijn harses, zich niet meer weet te herinneren dat hij aan het begin van deze eeuw dik vier miljoen gulden heeft laten betalen aan een beruchte drugscrimineel. Maar Fred Teeven weet van niets. En het kan niet zo zijn dat een minister met ook maar een schamel restje gezond verstand in zijn harses als er gesodemieter van komt in de Kamer, niet even aan zijn staatssecretaris vraagt, hoeveel hij destijds aan die drugsboef had laten betalen. Vier miljoen. Ongeveer. Dat is precies genoeg. De laatste duizendjes zijn van ondergeschikt belang. Het gaat om de orde van grootte.

Nu komt er weer een Kamerdebat. En er wordt zelfs gepleit voor een parlementair onderzoek naar de clandestiene betaling van miljoenen guldens aan die drugsgangster en vooral naar de rol van Opstelten en Teeven. Nergens voor nodig. Zijne excellenties Ivo en Fred dienen op te stappen. Vandaag nog. Want die twee kapotgezopen idioten zijn per definitie ongeschikt als bewindspersonen. Hup, wegwezen.

Klik
hier om te reageren of reacties van anderen te lezen.