9 mei 2018

   FraLa - Rauwe Geeuw

Fysiotherapeuten zouden best eens goede tijden kunnen doormaken. Er moeten toch langzamerhand complete volksstammen zijn die van het meewarig hoofdschudden spieraandoeningen hebben gekregen. Toerisme doet het ook goed. Mensen die de gekte even ontvluchten. Schiet trouwens niet echt op, want via tablets en vooral smartphones blijft het triest makend nieuws je overal ter wereld volgen.

Zelf heb ik de fysio nog niet hoeven in te schakelen, maar als pensionado kan ik wel wat vaker dan gemiddeld op vakantie. Dan gaat er weliswaar een laptop mee, maar voornamelijk om de route voor de volgende dag te checken en om via berichten het thuisfront van mijn vakantiebelevenissen te laten meegenieten. Daarnaast heb ik een vrij domme smartphone. Heb ik voor een paar tientjes aangeschaft om mijn dochters via Whatsapp te laten weten dat zij hun e-mails eens moeten bekijken.

Overbelasting van de hoofdschudspieren weet ik te voorkomen door zo weinig mogelijk kennis te nemen van hetgeen zich in en rond onze Tweede Kamer afspeelt, wat Trump te twitteren heeft en door programma’s als Radar en Opgelicht te mijden. De bij deze twee programma’s geportretteerde wantoestanden brengt bij mij een vorm van moordlust teweeg. Mocht de doodstraf weer worden ingevoerd en men heeft nog een beul nodig om het vonnis te voltrekken bij dit soort ellende veroorzakende minkukels, dan zal men niet tevergeefs een beroep op mij kunnen doen. Overigens vind ik ‘pensionado’s’ in principe eigenlijk al letterlijk levensgevaarlijk. Het afschrikwekkende vonnis van “levenslang” is voor deze mensen vaak een uitermate overzichtelijk en welhaast te verwaarlozen aantal jaren. Dat zichzelf opblazende, fundamentalistische moslims niet allemaal AOW-ers zijn, heeft wellicht te maken met het vertrouwen in een beloning van 77 maagden die men in het hiernamaals mag ‘bespringen’. Daar zal menig 65-plusser toch wat anders over denken dan zo’n hitsige knul van 20 – 25 jaar. Het lijkt mij trouwens nog een stevige klus die 77 maagden te verdelen over de eeuwigheid, want dat is het tijdsbestek waaraan ik bij het woord hiernamaals denk.

Terug naar hoofdschudden. Sla maar eens een willekeurige krant open en begin te lezen. Afgezien van cartoons is er niet zo woest veel te lachen. ‘Goed nieuws is geen nieuws’, schijnt op tal van redacties opgeld te doen. Gelukkig weten nogal wat columnisten aardig compensatie te bieden. Ook “Ik” in NRC Handelsblad en “Gehoord” in Algemeen Dagblad zijn voor mij opvrolijkers.

Dat kan ik niet beweren van lieden die onze Dodenherdenking hadden willen verstoren. Daar word ik triest van en mogelijk zelfs agressief. In het kader van deze laatste gemoedstoestand zou het mij niet verbazen als er mensen naar de Dam zijn gegaan met de instelling van “als ik in de buurt van zo’n lawaaischopper sta, is ie voor mij”. Zelf ben ik meer voor gedegen onderzoek in het Pieter Baan Centrum en zeer regelmatig uit de hand lopende lobotomie.

Nederland zal een stuk prettiger worden als kakelende aandachtvragers van internet geweerd kunnen worden. Vrijheid van meningsuiting vind ik prima, maar het moet wel een mening zijn en niet een ondoordacht, maar vooral provocerend en polariserend geroeptoeter betreffen. Dus weg met Geenstijl, The Post online, DDS en andere asociale media. En zo’n club als de Grauwe Eeuw mag wat mij betreft ook in de versnipperaar. Graag een beetje snel anders mogen wij straks niet meer naar Spanje op vakantie, want daarmee hebben wij een 80-jarige oorlog gevoerd. Of ze gaan bij Hansaplast voor de deur liggen, omdat er alleen vleeskleurige pleisters zijn…

Ik kan een rauwe geeuw niet langer onderdrukken.